Žiemiškus šalčius keis pliusinė temperatūra: įspėja, kad pramogos ant ledo gali virsti tragedija | Diena.lt

ŽIEMIŠKUS ŠALČIUS KEIS PLIUSINĖ TEMPERATŪRA: ĮSPĖJA, KAD PRAMOGOS ANT LEDO GALI VIRSTI TRAGEDIJA

  • 2

Artimiausiomis dienomis prognozuojami oro sąlygų pokyčiai gali tapti nelaimių priežastimi. Miesto valdžia siunčia svarbią žinią kauniečiams.

„Kauniečiai, būkite atsargūs! Artimiausiomis dienomis seniai matytus šalčius pakeis pliusinė temperatūra ir prasidės atlydys, todėl labai prašome susilaikyti nuo lipimo ant vandens telkinių ledo“, – skelbiama Kauno miesto savivaldybės feisbuke.

Įspėjama, kad net ir storu ledo sluoksniu padengtas ežero ar upės paviršius gali slėpti properšas ir žiemiškos pramogos gali virsti skaudžia nelaime.

„Žiemų ir šalčių dar tikrai bus, todėl prašome vietoje poledinės žūklės ar improvizuotų čiuožyklų geriau rinktis pramogas saugesnėse vietose – parkuose bei miškuose“, – patariama pasidalytame įraše.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad tirpstantis storas sniego sluoksnis gali tapti slidžia ledo danga. Todėl vertėtų neprarasti budrumo ir keliaujant pėsčiomis.

„„Kauno švaros“ darbuotojai dės visas pastangas, kad šaligatviai būtų nuvalyti ir pabarstyti, tačiau meteorologinė situacija nuolat kinta, todėl prašome neskubėti bei žiūrėti po kojomis“, – pataria Kauno miesto savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

mieste ne vien centras yra

Romainiu gatves tai patys vairuotojai prasivazineja,bet kaip eiti zmoguii ar motinai su vaiku,o ypac su vezimeliu-tai tik iki nelaimes vienas zingsnis.Saligatviu tai nera o judejimas labai didelis Lubinu gatve.Miesto transportas ta gatve nevaziuoja tai visi i RIMI eina pestute,o ir su vaikais.Tokia pat padetis ir Romainiu gatveje-jokiu saligatviu. SENIAI PRASEME ,KAD LUBINU gatve galetu vaziuoti pratestu marsrutu 44 AUTOBUSAS-TAI IR VAIKAMS BUTU SAUGIAU ATVYKTI i 17 autobusa Gatve esant sniegui labai siaura,o vaikams tai reikia pareiti i namus,apsvietimo tai irgi jokio nera.

Tt

viena diena valo su traktorium leda ciuozinejimui,kita diena jau draudžia eit ciuozinet...Pinigu neskaiciuoja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS