2022-uosius vainikavusi tragedija: nesuvaldyto BMW vairuotojas pripažino kaltę dėl keleivės žūties | Diena.lt

2022-UOSIUS VAINIKAVUSI TRAGEDIJA: NESUVALDYTO BMW VAIRUOTOJAS PRIPAŽINO KALTĘ DĖL KELEIVĖS ŽŪTIES

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl paskutinės 2022-ųjų tragedijos Kauno gatvėse, per kurią žuvo nuo smūgio į Tunelio gatvės stulpą perpus lūžusio automobilio BMW devyniolikmetė keleivė. Netrukus prieš Kauno apylinkės teismą stos savo kaltę dėl to, kas įvyko, pripažinęs jos bendraamžis, ne per seniausiai iki šio įvykio įgijęs teisę vairuoti.

Pasekmės – kraupios

Kaip jau rašyta, Bendrajam pagalbos centrui apie šią tragediją buvo pranešta gruodžio 30-ąją – 3.03 val.

Apie tai pranešęs kito automobilio vairuotojas teigė, kad BMW, kuriame aimanuoja žmogus, yra atsitrenkęs į stulpą. O kitas žmogus, iškritęs iš šio perpus lūžusio automobilio, guli ant kelio be gyvybės ženklų. 

Pranešėjas pasakojo ir, kad buvo šio BMW, lėkusio nemažu greičiu, aplenktas. O po kurio laiko – pravažiavęs geležinkelio tunelį, išvydo šį kraupų vaizdą.

Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai šalia sumaitoto BMW rado merginą. Greitosios medikams beliko konstatuoti, kad ji – be gyvybės ženklų. O BMW viduje buvęs prispaustas vaikinas išlaisvintas, panaudojus ugniagesių gelbėtojų arsenale turimus metalo plėstuvus.

Greitosios medikams, konstatavusiems šiam devyniolikmečiui daugybinius sužalojimus bei, uždėjus kaklo įtvarą ir nuvežus į Klinikas, ten jis skubiai operuotas. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, Klinikose patikslinta, kad devyniolikmetis patyrė ne tik galvos traumą, bet ir kai kurių vidaus organų sužalojimą, dėl ko net buvo kurį laiką įvestas į dirbtinę komą.

 

 

Vieni įtarimai pasivirtino, kiti – ne

Apklausti BMW vairuotoją medikai leido tik po kelių mėnesių.

Portalo kauno.diena.lt šaltinių teigimu, pažįstamiems jis sakė tos nakties įvykių nepamenantis. Ir tai po jam konstatuotos galvos traumos bei gautos narkozės operuojant buvo realu.

Tačiau, ikiteisminį tyrimą atlikusių Kauno teisėsaugininkų teigimu, jis savo kaltę dėl bendrakeleivės žūties pripažino. Tačiau, panašu, kad ne į visus pareigūnų klausimus galėjo atsakyti.

Pavyzdžiui, portalo kauno.diena.lt žiniomis, taip ir liko neišsiaiškinta, kur jie tada važiavo. Devyniolikmečio draugai, pas kuriuos jis buvo užsukęs tragedijos išvakarėse – apie 20-21 val., teigė, kad išeidamas jis sakė, kad važiuoja susitikti su mergina. Nelaimė įvyko važiuojant ne jos namų kryptimi.

Kaip ryte po tragedijos teigė Kauno policijos atstovė, „BMW 320“, važiavusio link K. Baršausko gatvės, vairuotojas, pirminiais duomenimis, nepasirinko saugaus greičio, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių ir neįvertino kelio dangos bei oro sąlygų.

Peržiūrėjus vaizdo kamerų, įrengtų pakeliui į tragedijos vietą, įrašus, juose buvo užfiksuotas didesnis už leistiną mieste šio BMW greitis. Ekspertai nustatė, kad jis buvo viršytas daugiau negu dvigubai.

Tačiau atlikus BMW vairuotojo kraujo tyrimus, juose neaptikta nei alkoholio, nei kokių nors kitų kvaišalų.

Gresia niūri perspektyva

Be to, pagal ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenimis, galėjo būti prisegusi saugos diržą ir žuvusioji.

O po tragedijos pasipylusias spekuliacijas, kad perpus lūžęs BMW galėjo būti suklijuotas iš dalių, paneigė tai, kad šis automobilis, registruotas devyniolikmečio mamos vardu, turėjo galiojančią techninės apžiūros pažymą.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Be to, BMW vairavęs devyniolikmetis iki šios tragedijos nebuvo baustas nei dėl vieno Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Jis net nebuvo žinomas policijai. O jo pažįstami tikino, kad, nepaisant jauno amžiaus, jis buvo labai geras vairuotojas.

Po to, kas įvyko 2023-iųjų išvakarėse, BMW vairavusiam devyniolikmečiui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Tokia bausmė numatyta dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių, vairuojant automobilį, pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, per kurį žuvo žmogus.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje yra pripažinti žuvusiosios tėvai. Kol kas jokio ieškinio jie nepareiškė, tačiau dar gali tai padaryti iki atverčiant šią nemažą atgarsį sukėlusią bylą teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

jk

zuikio juokai tvirtinimas kad BMW nebuvo suklijuotas iš kelių daliųir turejo galiojančič tech.apžiurą,originalus auto i gabalus nebyra,juokingas ir tvirtinimas ,kad vyrukas buvo geras vairuotojas,kaipgi,kai nevažinejo,tai ir nepapuole.jei kasdien važiuoji pražangos neišvengiamos.Išv.žioplys be patyrimo ir galvos sedo už vairoir paspaude,viršijus greiti fizikos desniai pradeda veikti išsyk,ir tai baigesi mirtimi.liudna,bet tevams reiktųpagalvoti duodant vaikams galingą auto

LOLas

Aha neatsimena , patikejau" :D... o bmw kad praejo techasa, tai dar nereiskia, kad nesuvirintas is daliu. Regitroj gi masinu nenuardo

Trikojis \\\\\.../////

Nuo pirmų minučių aišku "krištolonio" gaidžio tėveliai įtakingi,nes žuvusioji dar nebuvo atšalusi,jau pasipylė internete,koks jis "krištolinis" su kelių mėnesių vair.stažu,labai "ptayręs" vairuotojas ir dar tik 1 užmušė.___Tas būsimas teismas,eilinis cirkas,kaip su Jurbarko išgama,žydeliu Iciku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS