Papasakojo, kaip buvo gelbėjama į Nemuną įkritusi mergina: į krantą partempė iš laivo iššokęs vyras | Diena.lt

PAPASAKOJO, KAIP BUVO GELBĖJAMA Į NEMUNĄ ĮKRITUSI MERGINA: Į KRANTĄ PARTEMPĖ IŠ LAIVO IŠŠOKĘS VYRAS

Šeštadienį Kauno centre įvyko nelaimė – nuo Vytauto Didžiojo tilto, jungiančio Aleksotą ir Kauno senamiestį, nukrito jauna mergina. Merginą pavyko ištraukti iš vandens, tačiau istorijos apie gelbėjimo operaciją skiriasi.

Kaip portalą kauno.diena.lt informavo Kauno policijos atstovas, rugsėjo 17 d. 17.43 val. gautas pranešimas, kad ant Vytauto Didžiojo tilto stovi maždaug 20 metų mergina, jos elgesys kelia įtarimų.

Netrukus kitas liudininkas pranešė, kad mergina jau nukrito. Kaip teigė policijos atstovas, į vietą atvykę gelbėtojai greitai sureagavo ir merginą ištraukė.

Tačiau su tokia policijos versija nesutinka liudininkai, stebėję visą įvykių sūkurį. Jie teigia, kad merginą iš vandens ištraukė visai ne gelbėtojai.

Kaunietė Kristina Vonžutė – viena liudininkių. Ji dirba vestuvių dekoratore, tad prieš atsitinkant nelaimei, laukė atplaukiančio laivo, kurį turėjo papuošti vestuvėms.

Kristina sėdėjo savo automobilyje netoli prieplaukos, kai pamatė vandenyje plūduriuojančią ir srovės nešamą merginą.

„Lijo. Iššokau iš mašinos ir atbėgusi prie krašto pradėjau šaukti: „Ar viskas gerai?“. Išgirdau atsakymą, kad ne. Tada prie manęs atbėgo moterys, išgirdusios, kad rėkiu žmogui vandenyje. Jos pasakė, kad iškvies tarnybas“, – pasakojo Kristina.

Jis priplaukė iki moters ir ją partempė į krantą. Tik tuo metu atvažiavo tarnybos.

Tuomet ji leidosi bėgti palei srovės nešamą merginą, kol už kelių šimtų metrų pamatė atplaukiantį laivą.

„Bet laivas merginos nematė. Pradėjome rėkti ir mojuoti rankomis, kad laivas sustotų. Tik likus 100 metrų kapitonas pamatė merginą. Staigiai metėsi į šoną, išmetė du gelbėjimosi ratus“, – prisiminė Kristina.

Tada vienas vyras, esantis laive, nusimetė drabužius ir įšoko į vandenį.

„Jis priplaukė iki merginos ir ją partempė į krantą. Tik tuo metu atvažiavo tarnybos“, – tvirtino pašnekovė.

Pasak jos, gelbėtojai tik padėjo iškelti merginą ir ją vadavusį vyrą iš vandens.

Per nelaimę mergina nesusižalojo, tačiau labai sušalo, todėl buvo išvežta į gydymo įstaigą.

Gairės: nušoko nuo tilto, liudininkai, pagalbos tel, Vytauto Didžiojo tiltas
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Pažiūrim

į atsiliepimus po komentarų :}}} Visi rezultatu 13:0... Arba koks satanistas bando kantrybę, arba boto programėlė užsiciklino

Dalia

Skęstanti mergina ir buvusi su Eriku- tai du atskiri žmonės. Paminėta komentare ir Eriko mergina gydytoja, nes ir ji buvo pasiruošusi bėgti teikti medicininę pagalbą skendusiajai, bet atvažiavo greitoji pagalba iki mūsų laivas prisišvartavo prie prieplaukos.

Dalia

To Didvyrio vardas Erikas Nanartonis (ar Nenartonis), buvo su mergina gydytoja. Tie abu jaunuoliai-tikra Lietuvos garbė. Abu labai kultūringi ir kuklūs. Erikas, pamatęs skęstančiąją, greitai nusimetė drabužius ir nedvejodamas iš laivo šoko į Nemuno vandenis, laukti nebuvo kada, nes skęstanti mergina bet kuriuo metu galėjo panirti po vandeniu. Ji buvo išvargusi ir nesustodama šaukė -gelbėkit. Erikas, plaukdamas dar sugavo gelbėjimo ratą, jį užnėrė skęstančiajai ir nuplukdė prie kranto(tiltuko). Tik tada atvažiavo spec. tarnybos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS