Paaiškėjo daugiau detalių apie per gaisrą kavinėje nukentėjusį žmogų: teko plėšti rūbus | Diena.lt

PAAIŠKĖJO DAUGIAU DETALIŲ APIE PER GAISRĄ KAVINĖJE NUKENTĖJUSĮ ŽMOGŲ: TEKO PLĖŠTI RŪBUS

Trečiadienį kilo gaisras pačiame Vilniaus centre. Iškviestos visos tarnybos. Pirmiausiai pranešta, kad lauko kavinėje sprogo dujų balionas. Vėliau pareigūnai patikslino, kad gaisras kilo, kai vienas darbuotojas keitė dujų balionus. Apdegęs vyras išvežtas į ligoninę.

Į viršų kylančią galingą liepsną Vilniaus centre užfiksavo praeiviai. 

Bendrasis pagalbos centras (BPC) 11.30 val. gavo pranešimą, kad Šventaragio ir Pilies gatvių sankryžoje užsidegė lauko kavinė „Katpėdėlė“. Liepsnose nukentėjo žmogus, jam buvo nuplėšti rūbai. 

Nedelsiant į įvykio vietą išsiųstos penkios ugniagesių autocisternos. 

„Nukentėjusysis yra 31 metų vyras. Ligoninei buvo pranešta, kad vežamas pacientas su nudegimais. Jis buvo sąmoningas“, – teigė GMP brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas. 

„Amber food” grupė vykdančioji direktorė Gintarė Liorentienė. patvirtino, kad sužalotas vyras yra kavinės darbuotojas.  

„Gyvybei pavojus negresia, rodikliai yra geri, jis jaučiasi gerai. Artimiausiu metu planuoja perkelti į stacionarą. Pastoviai kontaktuojame su gydytojais, gydymo įstaiga ir artimaisiais“, – tikino G. Liorentienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Iš pradžių įtarta, kad lauko kavinėje sprogo dujų balionas, tačiau šią informaciją tarnybos paneigė. Pasak jų, užsiliepsnojo iš baliono nutekėjusios dujos. 

„Atvykus į įvykio vietą sprogimo nebuvo, o paprasčiausiai užsidegimas nuo dujų baliono. Galimai pradegė žarnelė ir nuo tos pasekmės užsidegė“, – aiškino Pajėgų valdymo skyriaus specialistas Gintautas Butkus. 

Kaip vėliau paaiškėjo, kad į darbą atvykęs vyras įjungė vieną propano balioną, kitą bandė patraukti, o nutrūkus dujų žarnai pliūptelėjo liepsnos. 

Pasak kavinės atstovės, tikėtina, kad nelaimė įvyko dėl galimo įrenginio gedimo.  

Lauko terasa smarkiai nenukentėjo – apdegė skėtis. Kavinė laikinai uždaryta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jopapa!

Zmogu suzalojo,tai dar ir apiplese! Svieto pabaiga!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS