Akibrokštas Aleksote: iš girto „Volvo“ vairuotojo taranuoto „VW Passat“ net išskrido šuo | Diena.lt

AKIBROKŠTAS ALEKSOTE: IŠ GIRTO „VOLVO“ VAIRUOTOJO TARANUOTO „VW PASSAT“ NET IŠSKRIDO ŠUO

  • 23

Sekmadienio vidurdienį Kaune, Europos prospekte, užregistruotas eismo įvykis šokiravo net visko mačiusius teisėsaugininkus. Nors jį sukėlęs „Volvo“ vairuotojas, prieš išvežant jį į gydymo įstaigą, dar spėjęs įpūsti į alkoholio matuoklį 3,23 promiles, dar nebuvo praėjusio ilgojo savaitgalio šios rūšies antirekordininkas Kauno apskrityje.

Šitokio girtumo G. G. iš Garliavos vairuojamas „Volvo XC90“ rėžėsi į Europos prospekto ir J. Pabrėžos gatvės sankirtoje prie šviesoforo, laukiant kol užsidegs žalia jo akis, stovintį „VW Passat“ apie 14 val.

Remiantis kitų vairuotojų automobilių vaizdo registratorių įrašais, dideliu greičiu ir net nestabdydamas – paskutiniu momentu persirikiuodamas iš vienos eismo juostos į kitą.

„Volvo“ smūgis į „VW Passat“ galą buvo toks stiprus, kad šio galinis sparnas ir ratas sulindo po jo galinėmis durelėmis. O pro išdužusį galinį „VW Passat“ langą iškrito jo gale buvęs šuo, kuris dėl patirto streso pasileido bėgti laukais. Ar jis nenukentėjo, neaišku.

Nuo smūgio suskeldėjo net priekinis „Volvo XC90“, kurį šio modelio gamintojai dėl jo saugumo laiko savo pasididžiavimu, stiklas. Buvo apgadintas ir pėsčiųjų perėjos apšvietimo stulpas.

Į šio neeilinio susidūrimo vietą buvo kviesti ir ugniagesiai gelbėtojai – buvo pranešta, kad vienas iš vairuotojų – be sąmonės. Panašu, kad turėtas galvoje „Volvo“ vairuotojas. Tačiau, kaip paaiškėjo netrukus, dėl savo girtumo. Uždėję kaklo įtvarą ir užkėlę ant imobilizavimo lentos, ugniagesiai gelbėtojai jį sąmoningą perdavė greitosios medikams. O šie išvežė jį į Kauno klinikas, iš kurių grįžtamojo ryšio, t.y. kokias tiksliai traumas patyrė „Volvo“ vairuotojas, teisėsaugininkai dar neturi. Tačiau, prieš išvežant į Klinikas, jis spėjo policijai vieną kartą įpūsti į alkoholio matuoklį. Šiame pasirodė jau minėti šokiruojantys skaičiai – 3,23.

Būtent su jais Garliavoje gyvenantis 48-erių G. G., baigiantis ilgajam savaitgaliui, demaskuotas vairuojantis sutuoktinės vardu registruotą „Volvo“. Jo taranuotą „VW Passat“ vairavęs 26-erių vilnietis, kuris, didelei teisėsaugininkų nuostabai fiziškai nenukentėjo, buvo blaivus.

Kaip jau užsiminta, praėjusį ilgąjį savaitgalį Kauno apskrityje buvo demaskuotas dar ir už susidūrimo Europos prospekte kaltininką girtesnis vairuotojas. Vasario 16-ąją, apie 22.35 val., policija Kėdainių rajono Gudžiūnų miestelio Tujų gatvėje sustabdė „BMW X3“, kurį vairavęs už keturių kilometrų esančio Jokūbaičių kaimo gyventojas pirmuoju bandymu pripūtė į alkoholio matuoklį 4,15 prom. alkoholio, o antruoju – 4,77. 42-ejų antirekordininkui, su kuriuo susišnekėti buvo neįmanoma, įteiktas šaukimas atvykti apklausai į policiją. Pareigūnai nori jo apklausti, kiek laiko be pertraukos reikėjo vartoti alkoholį, kad tiek jo būtų aptikta žmogaus organizme?

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

xxx

Įdėmiau skaitykite straipsnį - vargšas šuniukas buvo nukentėjusiojo automobilyje

Anonimas

Teisingai. Vairuotojai galėjo ir užsimušti, dar kelis praeivius užmušti, bet svarbiausia ŠUNELIS liko gyvas !!! Reikia jį surasti , apžiūrėti, išsiųsti reabilitacijon ir išmokėt kompensaciją.

vargšas šuo

nepasisekė jam su tokiu šeimininku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS