Alkoholį po 21 val. pardavusiai kasininkei gresia bauda | Diena.lt

ALKOHOLĮ PO 21 VAL. PARDAVUSIAI KASININKEI GRESIA BAUDA

  • 6

Antradienį Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai tikrino, kaip Jonavos rajone laikomasi Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų.

Priemonės metu siekta išsiaiškinti, ar laikomasi prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo, ar alkoholį įsigyja ir vartoja tinkamo amžiaus asmenys.

Vienoje iš parduotuvių, esančių Jonavoje, nustatytas pažeidimas ir už tai šios darbuotojai (gim. 1984 m.), pardavusiai jonaviečiui alkoholinio gėrimo butelį po 20 val., buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Moteriai dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo gresia bauda iki 590 eurų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietose dirbančių darbuotojų padarytas mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimas užtraukia atsakomybę ir gali būti paskirta bauda nuo 30 iki 390 eurų. Asmenys, kurie pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais – iki 10 valandos ir nuo 15 valandos iš viešojo maitinimo įstaigų (barų, kavinių) išsinešė įsigytus alkoholinius gėrimus gali būti patraukti atsakomybėn, skiriant baudą nuo 14 iki 90 eurų su įsigytų alkoholinių gėrimų konfiskacija.

Kaip papildoma poveikio priemonė šiems asmenims gali būti taikomas įpareigojimas dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose.

Pareigūnai primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, arba skubios pagalbos telefonu 112.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

nieko naujo

Vokiečių g.parduotuvėlėj jau anksti ryte alų perka vietinė fauna.Net į skolą.

Kaunietis

Nebūkit mužikai su tokiais komentarais!!! Elgeties kaip bobos stoties turgaus fuiii

Algys

Uzuojauta kasininkei! Nieko,iki kito rudenio pakentesim tuos valstieciu tyciojimasius is zmoniu,dar metai,ir Karbauskis uzvers kojas,ateis laisve i Lietuva!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS