Augintinį pririšo miško tankmėje ir paliko kankintis (ieškomi piktavaliai) | Diena.lt

AUGINTINĮ PRIRIŠO MIŠKO TANKMĖJE IR PALIKO KANKINTIS (IEŠKOMI PIKTAVALIAI)

  • 19

Žygeiviai, savaitgalį išsirengę į žygį, buvo sukrėsti, kai Kauno rajone vidury gilaus miško rado mirčiai pasmerktą šunį. Akivaizdu, kad keturkojis Biruliškėse buvo pririštas taip, kad nepabėgtų ir nerastų pagalbos, maisto, vandens. 

„Na kaip šitaip?! Kas taip beširdiškai ir niekšiškai galėjo pasielgti? Koks žmogus galėjo taip sugalvoti? Sprogsta galva nuo besisukančių minčių“, – į šią istoriją socialiniame tinkle reagavo gyvūnų globos tarnybos „Nuaras“ atstovai, į kuriuos, radę šunį, kreipėsi žygeiviai.  

Augintinis išgelbėtas tik laimingo atsitiktinumo dėka.

„Visa grupė šokiruota – vis kalbėjo, kad jei nebūtų ėję per tą vietą, niekas niekada šio šunelio nebūtų radęs. Jis tiesiog buvo paliktas numirti. Pliaupiant lietui“, – apmaudo neslėpė gyvūnų globėjai.

Anot jų, rastasis yra maždaug penkerių amžiaus patinėlis, labai ramus, jaukus, nors buvo sušalęs, išalkęs ir ištroškęs. 

„Gerietis. Žavesį kelią jo absoliutus pasitikėjimas žmogumi. Kai atrišome nuo virvės, net nebėgo, tiesiog stovėjo kartu, žiūrėdamas į akis ir laukė lyg sakydamas: na, o kas toliau?“ – dėstė „Nuaro“ atstovai.

Jis tiesiog buvo paliktas numirti. Pliaupiant lietui.

Šiuo metu šuo saugus, pamaitintas, palakintas ir sušildytas. „Pažadame, jog pasistengsime padaryti VISKĄ, kad būtų surastas kaltininkas! Mums reikia jūsų pagalbos. Jei kas matėte ar žinote, kas taip padarė, bet kokia informacija būtų naudinga. Kreipkitės telefonu +370 37 322333“, – informacijos prašė gyvūnų globėjai.

Pirmadienį iki pietų dar jokios naudingos informacijos, susijusios su šuns skriaudikais ar skriaudiku, „Nuaro“ atstovų  teigimu,  nebuvo gauta. 

Kauno apskrities policijos atstovai teigė, iki pietų apskritai nebuvę informuoti apie šį įvykį. „Kol kas nesame gavę pranešimo“, – teigė Justina Kazragytė.

Dar kartą susisiekus su „Nuaro“ atstovais, šįkart su vadove Jurgita Gustaitiene, ji patvirtino, kad į policiją nebuvo kreiptasi.

„Norime surinkti visą turimą informaciją. Visų pirma, veterinarijos gydytojas turi įvertinti šuns būklę ir pranešti mums, ar jis nukankintas, ar puikiai jaučiasi, ar šuo ten tikrai buvo pririštas. Gal bėgo, nutrūko, apsivyniojo aplink medį?“ – įvairias versijas kėlė vadovė. Ji teigė, kad rytoj poryt administratorė rašys policijai pranešimą. 

J Gustaitienės teigimu, „savaitgalis buvo katastrofiškas“, buvo labai daug pranešimų apie į bėdą pakliuvusius gyvūnus.

GALERIJA

  • Augintinį pririšo miško tankmėje ir paliko kankintis <span style=color:red;>(ieškomi piktavaliai)</span>
  • Augintinį pririšo miško tankmėje ir paliko kankintis <span style=color:red;>(ieškomi piktavaliai)</span>
  • Augintinį pririšo miško tankmėje ir paliko kankintis <span style=color:red;>(ieškomi piktavaliai)</span>
"Nuaro" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Mes

Buk prakeiktas tas kuris pririso tikras siuksle

Kaunas

Is tokio zmogaus sitaip isdavusi savo augintini gero nelauk.Jis gali ir zudyti,kankinti bet ka.Nejaugi neatsiras zmoniu kurie pazins kieno sis sunelis.

Taip

Tave vietoj suns debile priristi ,kad saugotum ta miska.O tokiu kuriuos debilus reiketu priristi keletai dienu nemazai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS