Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys? | Diena.lt

BANKĄ ATAKAVO EKSTREMALAI AR NAIVŪS VAGYS?

Antradienio paryčiais Lietuvos banko Kauno skyriaus apsauga pastebėjo, kad ant pastato stogo vaikštantis jaunuolis nusuko vaizdo stebėjimo kamerą. Pranešus apie tai policijai, į įvykio vietą sulėkė gausios pareigūnų pajėgos. Joms į pagalbą atskubėjo ir ugniagesių autokeltuvas.

Neeilinis rytas

„Pabudau po penkių nuo galingų prožektorių blyksnių į langus, – portalui kauno.diena.lt pasakojo viena Vasario 16-osios gatvės penkiaaukščio, priblokuoto prie Lietuvos banko Kauno skyriaus pastato, gyventoja. – Priėjus prie lango, vidiniame namo kieme vaikščiojo keliolika uniformuotų policijos pareigūnų ir, šviesdami į viršų, prašė, kad kas nors iš namo gyventojų atidarytų langus. Vienas jaunuolis, kuriuos jie gaudė, jau buvo sulaikytas. Kitas tupėjo ant kaimyninio Vasario 16-osios gatvės pastato stogo. Netrukus atvyko ugniagesiai ir savo autokeltuvu jį atsargiai nukėlė. Šis, iš pažiūros, 17-metis net nesipriešino. Pastarasis tikrai ne vietinis – mačiau jį pirmą kartą.“

Anot pašnekovės, ji, kaip ir kaimynai, mano, kad sulaikytų jaunuolių tikslas buvo bankas. Greičiausiai ant šio stogo jie pirmiausiai ir užlipo, nors kabo ne vienas perspėjimas, kad „objektas stebimas vaizdo kameromis“. Esą taip kalbėjo ir įvykio vietoje buvę policininkai.

Prireikė autokeltuvo

Manoma, kad pastebėti banko apsaugos jaunuoliai bandė pabėgti gretimų namų stogais. Jais galima pasiekti net Laisvės alėją.

Iš tikrųjų užlipti ant penkiaaukščio, kuriame gyvena pašnekovė, stogo iš laiptinės neįmanoma, nes  ant išėjimo į jį kabo spyna. Tiesa, apie pusę šešių ryto Kauno policijos budėtojai prašė miesto ugniagesių pagalbos nupjauti kažkokią spyną. Tačiau netrukus šį iškvietimą atšaukė, teigdami, kad jau pateko į pastatą. Bet už poros minučių vėl kvietėsi ugniagesius. Dabar jau reikėjo pagalbos patekti ant stogo.

Tačiau pasiųsti netoliese, Nemuno gatvės komandoje, turimą didžiausią Kauno autokeltuvą, kurio aukštis – 42 metrai, ugniagesiai gelbėtojai negalėjo, nes šis sugedo gesinant priešpaskutinę praėjusių metų naktį kilusį gaisrą liūdnai pagarsėjusiame A. ir J. Gravrogkų gatvės bendrabutyje ir šiuo metu yra remontuojamas. Laimė, kad užteko Šilainių komandos turimo autokeltuvo, kurio aukštis – 37 metrai. Tačiau šio teko ilgiau palaukti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Anot šio neeilinio įvykio liudytojais tapusių Kauno centro gyventojų, policija ir ugniagesiai išvyko tik po šešių. Nors banko apsauga pranešė apie įtartiną asmenį ant stogo 5.12 val.

Sulaikytiems asmenims – 17 bei 19 metų. Abu jie – kauniečiai ir, pirminiais duomenimis, įvykio metu buvo blaivūs.

Policija nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kol kas įtariamieji sulaikyti tik 24 valandoms.

Anot Lietuvos banko Kauno skyriaus kaimynystėje gyvenančių kauniečių, to dar nėra buvę. Tačiau neatmetama, kad sulaikytieji tiesiog priklauso ekstremalų grupei, kuri pramogauja, vaikščiodama stogais. Tik šį kartą nelabai įvertino, kuo tai gali baigtis. 

Banko komentaras

Antradienį po pietų portalas kauno.diena.lt sulaukė ir Lietuvos banko komentaro dėl šio įvykio.

„Iš tikrųjų, šįryt, apie penktą valandą, ant Lietuvos banko pastato Kaune stogo be leidimo pateko du pašaliniai asmenys. Juos pastebėjusi mūsų apsauga ėmėsi būtinų saugumo priemonių ir iškvietė policiją, kuri dėl šio įvykio pradėjo tyrimą. Kol jis vyksta, nuo išsamesnių komentarų susilaikome. Bet galiu pasakyti, kad tai – labai retas atvejis, kai kas nors be leidimo patenka į mūsų organizacijos teritoriją ir dėl to turi reikalų su policija. Centriniuose bankuose dėl veiklos, susijusios su grynaisiais pinigais, ir dėl kitų svarbių aspektų taikomi labai griežti apsaugos reikalavimai, todėl patartina jų nepažeisti,“ – teigiama Lietuvos banko Fizinės apsaugos ir vertybių pervežimo skyriaus viršininko Tado Vasyliaus pasirašytame komentare.

GALERIJA

  • Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys?
  • Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys?
  • Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys?
  • Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys?
  • Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys?
  • Banką atakavo ekstremalai ar naivūs vagys?
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Gabriele

man tai patinka, kad mano draugeliai visa nakti ten sedejo, bet tik paryciais pastebejo, nes vienas sumane padurniuot ir kameras nusukt......

gintas

krc cia zmogus kuris ant stogo kampo sedejo jeigu turit klausimu atsakysiu

hm

jei būtų pilnatis-suprasčiau..Laukia baudelė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS