Benamio nužudymu įtariamas S. Nėries anūkas | Diena.lt

BENAMIO NUŽUDYMU ĮTARIAMAS S. NĖRIES ANŪKAS

Įtariama, kad benamį, rastą prieš savaitę su maišeliu ant galvos apleistoje Kauno senamiesčio dykvietėje, nužudė vienas iš šešių Salomėjos Nėries anūkų – poetės vyro bendravardis Bernardas Bučas.

Įtariama, kad benamį, rastą prieš savaitę su maišeliu ant galvos apleistoje Kauno senamiesčio dykvietėje, nužudė vienas iš šešių Salomėjos Nėries anūkų – poetės vyro bendravardis Bernardas Bučas.

Aiškėja, kad 35-erių B.Bučas kitą dieną po nužudymo grasino susidorojimu ir Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio darbuotojams.

Sulaikytas ir paleistas

Pastarųjų buveinėje, taip pat esančioje senamiestyje, liepos 9-osios popietę jis ir buvo sulaikytas į įvykio vietą iškviestų policijos patrulių. Pastarieji rado pas B.Bučą Pirmojo pasaulinio karo durtuvą. Tąkart jis buvo dviem paroms uždarytas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Dar nežinant, kad apleistoje Druskininkų gatvės dykvietėje, kurioje mėgsta rinktis benamiai, guli 37-erių Artūro P. lavonas, ant kurio traumuotos galvos užmautas plastikinis maišelis.

Kaip jau rašyta, jis buvo aptiktas tik liepos 10-osios rytą. O tos pačios dienos popietę B.Bučas buvo išleistas iš areštinės, nusprendus eilinį kartą nesikreipti į teismą dėl jo suėmimo. Nors ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo Kultūros paveldo departamento Kauno teritoriniame padalinyje bei neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu.

Elgėsi neadekvačiai

Remiantis šio padalinio pareiškimu, B.Bučas reikalavo raktų nuo savo senelės memorialinio muziejaus Palemone bei jo signalizacijos kodų.

Liepos 7-ąją jis tai darė telefonu. O po dviejų dienų atėjo pas terorizuojamuosius, įsikūrusius Rotušės aikštėje.

Teigiama, kad svečio elgesys buvo neadekvatus – jis ėmė vaikščioti po visus kabinetus, nesugebėdamas suformuluoti, koks jo vizito tikslas. O paprašius palikti patalpas, pradėjo kalbėti apie morgą, kuriame neva užteks vietos ir bandantiems jį išprašyti laukan.

Įžūlios pretenzijos

Anot muziejininkų, B.Bučas ėmė reikšti pretenzijas į buvusį savo senelių namą Palemone, kuriame įsikūręs S.Nėries memorialinis muziejus, dar prieš kelerius metus, kai grįžo iš JAV.

Muziejininkams jis pasakojo išvykęs ten pagal studentų mainų programą ir dirbęs informacinių technologijų specialistu. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, B.Bučas yra studijavęs Kauno technologijos universitete, tačiau jo nebaigęs.

S.Nėries memorialinis muziejus dabar priklauso Kultūros ministerijai ir yra saugomas valstybės. Anot muziejaus darbuotojų, namą, kuriame įsikūrusi jų ekspozicija, valstybei pardavė poetės vyras Bernardas Bučas.

Įmetė plytą

Iš pradžių terorizavęs Palemono muziejininkus, iš kurių taip pat reikalavo raktų bei signalizacijos kodų, vėliau B.Bučas pradėjo kelti panašius ultimatumus ir Maironio lietuvių literatūros muziejaus darbuotojams.

S.Nėries memorialinis muziejus – Maironio lietuvių literatūros muziejaus padalinys. Prieš kurį laiką B.Bučas buvo sulaikytas įtariant išdaužius su plyta šio muziejaus langą.

Tačiau tada pradėti ikiteisminį tyrimą taip pat atsisakyta ir muziejui pasiūlyta kreiptis į teismą civilinio ieškinio tvarka.

Mėgdžioja A.Hitlerį?

Įtariama, kad agresyviais išpuoliais garsėjantis B.Bučas vartoja narkotikus. Tačiau jo išsišokimai dažnai sutampa ir su kai kuriomis mėnulio fazėmis. Dėl to B.Bučui ketinama skirti psichiatrinę ekspertizę.

Įtarimų kelia ir kai kurie jo svaisčiojimai. Pavyzdžiui, apie tai, kad reikia išvalyti lietuvių naciją nuo benamių. Ir jis jau turi planą, kaip tai padaryti – esą reikia atiduoti nuolatinės gyvenamosios vietos neturintiems asmenims porą daugiaaukščių ir įkurti juose benamių getą.

Kai kuriems ne kartą su B.Buču susidūrusiems asmenims panašus jis į Adolfą Hitlerį ir savo šukuosena.

Kreipsis dėl suėmimo

Remiantis teismo medicinos ekspertais, benamio Artūro P., kurio nužudymu įtariamas B.Bučas, lavonas pragulėjo beveik pačiame Kauno centre esančioje apleistoje dykvietėje apie parą. Manoma, kad nusikaltimas padarytas liepos 8-osios vakare.

Nustatyta, kad nužudytojo, gyvenusio Druskininkų gatvės šiluminės trasos šulinyje, mirties priežastis – galvos trauma. Lūžus kaukolei, jis užspringo į viršutinius kvėpavimo takus patekusiu krauju.

Šiuo sunkiu nusikaltimu įtariamas B.Bučas buvo sulaikytas liepos 15-osios vakare netoli nusikaltimo vietos. Senamiestyje gyvena ir jo sesuo, pas kurią viengungis B.Bučas dažnai apsistoja. Nors policijai žinoma ir kita jo gyvenamoji vieta – tėvų butas viename Žaliakalnio daugiabutyje.

Nors B.Bučas neigia nužudęs benamį, penktadienį ketinama kreiptis į teismą dėl jo suėmimo. Intensyviai įtariamojo ieškoję teisėsaugininkai įsitikinę, kad teismui užteks jų pateiktų įkalčių.

GALERIJA

  • S.Nėries memorialinis muziejus
  • S.Nėries memorialinis muziejus
  • S.Nėries memorialinis muziejus
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mamike,

Parduoto namuko... Pats jo senelis, namuko statytojas, jį pardavė už gerus pinigus. Betgi ir įtariamojo mamikė ne kažkas - bylinėjasi su valstybinėmis įstaigomis, dedasi visažine, nors yra p(ap)rasta bobikė.Tačiau šiandieną jos galima gailėti - baisu, kai sūnus tampa žudiku, nesvarbu, kad psichiškai nestabilus. Ir jai verta pagalvoti, gal reikia jau nurimti.

Blogiausia

kad tas namukas buvo senelio parduotas valstybei. O anukelis dirbti tingi,tai ir issidirbineja, o jei dar kazkuo pasistiprina tai jau isvis darosi didvyris.

Mamikė

Nu, kam nepatriktų nervai, kai negalėtum paveldėt to, kas senelių užgyventa. Ypač namuko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS