Policija: A. Kandrotas-Celofanas pristatytas į Kauno kalėjimą | Diena.lt

POLICIJA: A. KANDROTAS-CELOFANAS PRISTATYTAS Į KAUNO KALĖJIMĄ

Policija pirmadienio vakarą sulaikė Antaną Kandrotą, pravarde Celofanas, anksčiau tądien Apeliaciniam teismui nuteisus jį laisvės atėmimo bausmėmis dviejose finansinių nusikaltimų bylose.

„Sulaikytas šį vakarą, apie 18:30 val. Kauno rajone, pristatytas į Kauno kalėjimą“, – teigiama policijos feisbuko įraše.

Kartu su įrašu buvo paskelbta A. Kandroto nuotrauka policijos automobilyje, sulaikymo kameroje.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad A. Kandrotas sulaikytas sustabdžius jo vairuojamą automobilį.

Jis teigė, kad vyras nesipriešino aktyviai, tačiau nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų.

A. Kandrotas savo sulaikymą pats transliavo feisbuke. Vaizdo įraše matyti, kad jis policijos pareigūnų prašymu atsisako lipti iš automobilio, įskaitant po perspėjimų, jog bus panaudota fizinė prievarta.

Galop policijos pareigūnai vyrą ištempė iš transporto priemonės. Juo tuo metu vyko ir moteris bei vaikai, taip pat matomi vaizdo įraše.

Vienoje byloje Apeliacinis teismas pagal kelis su finansiniais nusikaltimais susijusius Baudžiamojo kodekso straipsnius A. Kandrotą nuteisė kalėti metams ir dešimčiai mėnesių, kitoje byloje jam skirti metai ir trys mėnesiai kalėjimo.

Šie nuosprendžiai įsiteisėjo iš karto po paskelbimo.

Abu verdiktus paskelbusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Virginija Liudvinavičienė sakė, kad A. Kandrotas „nepadaro reikiamų išvadų ir nenustoja elgtis nusikalstamai“, todėl tik realus laisvės atėmimas gali būti efektyvi priemonė siekiant pakeisti jo elgesį ateityje.

Kiek realiai kalės A. Kandrotas, paaiškės, kai bausmės dėl abiejų nuosprendžių bus subendrintos, tą turėtų padaryti pirmosios instancijos, Kauno apygardos teismas.

Teisėja V. Liudvinavičienė dar pirmadienio rytą sakė, kad, nepaisant to, nuosprendis jau gali būti vykdomas.

A. Kandrotas antroje byloje, kur jam skirtas metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimas, jau kalėjo, jis joje atliko daugiau nei metus bausmės, bet 2023 metų kovą po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimo jis buvo paleistas iš Marijampolės kalėjimo.

Išplėstinė septynių LAT teisėjų kolegija tada paskelbė, kad, iš dalies tenkinus A. Kandroto ir kito nuteistojo gynėjų kasacinius skundus bei perdavus bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, pirmosios instancijos teismo sprendimas, kuriuo A. Kandrotui skirta reali laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas iš dalies atidėtas, laikomas neįsiteisėjusiu.

A. Kandroto anksčiau kalėjime praleistas laikas bus įskaitytas į dabar skiriamą bausmę.

Abu pirmadienį paskelbti Apeliacinio teismo verdiktai dar gali būti skundžiami Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

A. Kandrotas siekė dalyvauti šių metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija atsisakė registruoti jį politinės kampanijos dalyviu.

Jis yra teisiamas vadinamojoje riaušių prie Seimo byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (91)

Popierinis

Gėda turėtų būti. Žinojo, kad bus suimtas, tai kaip jam įprasta, slepiasi už žmonos ir vaikų. Praeitą kartą tas pats buvo, kai į namus atvyko. Bailys kaip retą. Šiukšlė, o ne žmogus. Gaila ir tu alchašų, jo gerbėjų. Visi žino kokio jie lygio, bet vistiek gaila.

Rasa

Tau Minde tai tikrai dar papurkš i akis garantuoju nes esi idealus avėpiza SEKMĖS gaideli

Z

Kaip suprast teisėja,,,,,,jeigu kondrotas nebūtų lakstes po mitingus ir nerėkes kad lensbergis pypys tai dabar sau ramiai vaikščiotų laisvėje???:)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS