Dar vienas kelių erelis bando policijos ir Temidės kantrybę: pirmoji jau ėmėsi veiksmų | Diena.lt

DAR VIENAS KELIŲ ERELIS BANDO POLICIJOS IR TEMIDĖS KANTRYBĘ: PIRMOJI JAU ĖMĖSI VEIKSMŲ

  • 3

Trečiadienio popietę iš savo namų Gričiupio seniūnijoje – Saulės gatvėje prievarta į apklausą policijoje buvo išvežtas 60-metis jų šeimininkas, ne pirmą kartą nepaklūstantis teisėtiems pareigūnų reikalavimams.

Šį kartą jis įtariamas važinėjęs per praėjusias Vėlines Kauno gatvėmis neblaivus. Tačiau sulaikytas tada prie Petrašiūnų kapinių – gavus pranešimą iš pilietiško asmens apie įtartinai manevruojantį jo „Audi A6“, atsisakė pūsti į pareigūnų alkoholio matuoklį. O toks elgesys leidžia automatiškai pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo esant daugiau kaip pusantros promilės alkoholio. Nes Baudžiamojo kodekso straipsnyje, numatančiame atsakomybę už tai, kalbama ne tik apie minėtas promiles, bet ir apie vengimą pasitikrinti neblaivumą, esant akivaizdiems jo požymiams.

Taip buvo ir šį kartą. Ir akivaizdžiai neblaivaus „Audi“ vairuotojo būklę pareigūnai nufilmavo.

Tačiau šio ikiteisminio tyrimo niekaip nebuvo galima baigti, nes įtariamasis iki šiol vengė atvykti apklausai į policiją. Todėl trečiadienį pareigūnai patys apsilankė pas jį. Tačiau niekas jiems dviaukščio įtariamojo namo durų neatidarė. Dėl ko, pareigūnams įsitikinus, kad jis – viduje, tradiciškai paprašyta ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Apie pusę penkių prie įtariamojo namų sustojusios ugniagesių gelbėtojų autocisternos ekipažas susitvarkė su gauta užduotimi per septynias minutes. Jų suvestinėse teigiama, kad dvejos medinės šio namo durys, vienos iš kurių buvo sustiprintos, atidarytos su laužtuvu.

Įtariamąjį policija rado jo tvirtovėje su draugu. Šis liko prižiūrėti namo, o jo šeimininkas prievarta išvežtas į policiją.

Šiam jau du kartus už viešosios tvarkos pažeidimą teistam asmeniui dėl pareikšto naujo įtarimo gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Tačiau panašu, kad jis ir toliau pavojingai vaikšto peilio ašmenimis, nes pristatytas į policiją pareiškė, kad buvo lapkričio 2-ąją sulaikytas prie Petrašiūnų kapinių blaivus. Ir pareigūnai tada jam neliepė pūsti į jokį alkoholio matuoklį.

Nepaisant to, kad jis kategoriškai neigia vairavęs neblaivus lapkričio 2-ąją savo automobilį, kuris nuo tos dienos – policijos sulaikytų transporto priemonių aikštelėje, ši byla netrukus turėtų būti perduota teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

anonimui

labai panašu į ononistą.

Anonimas

degradynas matyt senis 91m prie seimo stovejo

Bile Koks

Vadinkim tikruoju vardu- gaidys. Iki erelio jam toli toli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS