Darbuotojo trauma darbų vadovui gali kainuoti kalėjimą | Diena.lt

DARBUOTOJO TRAUMA DARBŲ VADOVUI GALI KAINUOTI KALĖJIMĄ

  • 2

Kauno prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje kaltinimai pareikšti „Tetas“ įmonės darbų vadovui dėl darbuotojų saugos reikalavimų nesilaikymo, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Kaltinimai darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimu pareikšti elektros perdavimo operatorės „Litgrid“ antrinės įmonės „Tetas“ darbų vadovui R. B. Įtariama, kad darbų vadovas netinkamai vykdė savo pareigas, todėl sunkiai susižalojo jo brigadoje dirbęs asmuo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų birželio mėnesį, kaltinamasis, būdamas atsakingas už pavojingų darbų organizavimą, įtariama, nesuteikė tinkamų darbo sąlygų ir neįvertino rizikos faktorių, todėl vienas iš jo brigados narių patyrė kontaktą su pereinamuoju izoliatoriumi, nukrito nuo kopėčių ir susižalojo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai.

Kaltinamajam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taja

Zira, gal kreipkis į gydytojus...

Zira

Va ir darbdaviai ....KAD NET NEGERA DAROSI .SUNAIKINSIME SAVO TAUTIEČIUS .MAŠINOMIS UŽMUŠINESIME VIENI KITUS .NES PRAEITI NEIMANOMA PER JAS .IR TROLEIBUSAIS IR AUTOBUSAIS GREITAI NEBEVAŽINES NIEKAS .TIESIOG VEŽA KAIP GYVUNUS ...ATSIRANDA TOKIU KURIOS DAR PALAIKO VARGŠA VAIRUOTOJA .KOL AVARIJOS NEPADARE .BET KADA PADARYS IR LIKS KAIP VIENA MOTERIS LIKO BE DANTU IR VISA GALVA TRENKESI I STOVA TROLEIBUSO VIDUJE .KLAIKU DAR SIULO TAKSU VAZINETI.NIEKO ISRAS DAR KAIP IS ZMONIU PINIGUS BAUDUOTI .IR ŠALIGATVIAIS EITI BUS PAVOJINGA .GAL SAKAU ....NELEISKITE VAIKU PRIE VAIRO TEGUL SULAUKIA 25 METU PO TO VAZINEJA .TIK ISSIMOKINA IR NESPEJA PAVAŽINETI GRABA PERKA TEVUKAI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS