Dėl ugniagesių darbo Noreikiškėse vyksta tyrimas: kalti žmonės ar technika? | Diena.lt

DĖL UGNIAGESIŲ DARBO NOREIKIŠKĖSE VYKSTA TYRIMAS: KALTI ŽMONĖS AR TECHNIKA?

  • 4

Praėjusį ketvirtadienį Kauno rajone, Noreikiškėse, užsiliepsnojo automobilis. Gaisrą gesinę ugniagesiai gelbėtojai sulaukė internautų priekaištų, kad darbas atliktas per lėtai. Dėl šio įvykio Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdyboje pradėtas tyrimas.

Portalo žurnalistams pirmadienį susisiekus su Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstove spaudai Džiuginta Vaitkevičiene buvo patikinta, kad dėl šio atvejo vadovybė informuota ir vaizdinė medžiaga nagrinėjama.

Antradienį atstovė spaudai informavo, kad pirminės tyrimo išvados jau yra, tačiau dėl šio įvykio tyrimas dar nėra baigtas.

„Pirminės išvados yra tokios, kad nesuveikė vandens padavimo siurblys. Dabar aiškinamasi, ar tai nutiko dėl žmogiškųjų faktorių ar dėl apynaujės technikos normalaus neįsisavinimo. Ar tai žmogiškasis faktorius, ar tikrai buvo gedimas kompiuterinėje sistemoje, nes automobilis kompiuterizuotas“, – tyrimą komentavo atstovė spaudai.

Paklausta, ar kritikuotiną ugniagesių gelbėtojų darbo kokybę galėjo lemti tai, kad jie nebuvo tinkamai paruošti dirbti su tokia technika, D. Vaitkevičienė tokią galimybę atmetė. „Ugniagesiai negali ir nedirba neapmokyti. Jie išlaiko kursus, jeigu turi naudotis kokia nors kita technika“, – sakė D. Vaitkevičienė.

Užjaučiu automobilio savininką. Tokia ugniagesių darna varo į neviltį.

D. Vaitkevičienės teigimu, dėl šio įvykio toliau vyksta tyrimas. „Toliau aiškinamasi, ar tai buvo technikos gedimas, ar žmogiškasis faktorius“, – tyrimo eigą dėstė atstovė spaudai.

Primename, kad gaisras Noreikiškėse kilo gegužės 28 dieną. Kaip tądien portalui teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas, pranešimas apie degantį „Ford Transit“ automobilį gautas 17.18 val. Į įvykio vietą buvo išsiųstos dvi autocisternos. Nelaimės metu žmonės nenukentėjo.

Vaizdo įraše matyti, kaip šalikelėje stovintis automobilis dega atvira liepsna, o jo gesinti skuba gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Prie liepsnojančios transporto priemonės stovi vyras – jis susiėmęs už galvos, nes greičiausiai suvokia, kad tokias liepsnas pažaboti gali tik ugniagesiai.

Tačiau mačiusieji vaizdo įrašą suabejojo ugniagesių gelbėtojų darbo kokybe.

Nesuprantu aš tų ugniagesių gelbėtojų mašinų. Tiek laiko krapštosi ir nesimato, kad gesintų...

„Užjaučiu automobilio savininką. Tokia ugniagesių gelbėtojų darna varo į neviltį. Penki vyrai nesugebėjo per porą minučių paleisti vandens. Nesitreniruoja? Sunku žiūrėti, kaip vairuotojas bėgioja į kabiną ir atgal, kaip kiti tampo žarną į visas puses ir dairosi vienas į kitą. Ir viskas tada, kai kiekviena sekundė brangi. Patarimas: vežiokitės didesnės talpos gesintuvą ir nedegantį audeklą. Kitaip teks stovėti ir žiūrėti, kaip jūsų turtas dega“, – kritikos negailėjo vienas internautas.

Kitas portalo skaitytojas pasigedo ne tik ugniagesių gelbėtojų darnos, bet ir greičio. „Nesuprantu aš tų ugniagesių gelbėtojų mašinų. Tiek laiko krapštosi ir nesimato, kad gesintų... Nejaugi neįmanoma tik privažiavus jau kokį švirkštą traukti ir pradėti gesinti? Ką ten tiek laiko kuistis? Užkirmijo kranas ar vandens pamiršo užsipildyti?“ – klausė portalo skaitytojas.

„Čia ne ugniagesiai gelbėtojai, o kažkokia parodija. Vairuotojas infarktą gali gauti žiūrėdamas į ugniagesių darbą“, – piktinosi internautė Nijolė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cha

Užsidegus automobiliui turi minutę laiko gesinimui. Jei - jokie gaisrininkai nebepadės. Atvažiavus kad ir per penkias minutes automobilio nebeišgelbėsi. Net neverta gesinti. Vienintelis kas gali padėti- bent penkių litrų talpos gesintuvas. Bet mūsų šikspertai tokių vežiotis nemėgstan

Anonimas

Laistytuvus ir backute vandens tegul veziojasi... ) del mokymu ...tai kiek meska mokinsi dviraciu vaziuoti, dviratininku netaps ... (cia apie profesionaluma, jei kas ...)

Edita

Čia gal buvo pratybos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS