Per dešimt dienų – keturi ikiteisminiai tyrimai dėl incidentų įkalinimo įstaigose | Diena.lt

PER DEŠIMT DIENŲ – KETURI IKITEISMINIAI TYRIMAI DĖL INCIDENTŲ ĮKALINIMO ĮSTAIGOSE

  • 1

Grasinimas nužudyti arba žmogaus terorizavimas, nesunkus sveikatos sutrikdymas, fizinio skausmo sukėlimas, neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Dėl tokių nusikalstamų veikų, per pastarąsias dešimt dienų užfiksuotų šalies įkalinimo įstaigose, pradėti ikiteisminiai tyrimai. Tarp nukentėjusiųjų – du nuteistieji, pataisos namų pareigūnas bei ten dirbantis šeimos gydytojas.

Kaip pranešama Kalėjimų departamento interneto svetainėje, šiuos ikiteisminius tyrimus atlieka jo Kriminalinės žvalgybos valdyba.

Sąrašą pradeda lapkričio 23-iosios incidentas Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, per kurį nukentėjo du nuteistieji.

Vienas iš jų buvo paguldytas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Kitam prireikė medikų, dirbančių gydymo įstaigose, esančiose už įkalinimo įstaigos ribų, pagalbos.

Abu jie nukentėjo per konfliktą su trečiu nuteistuoju, kuris, kaip teigiama, panaudojo savadarbį duriamąjį daiktą.

Kol nėra galutinių medikų išvadų dėl jo padarytų sužalojimų, kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas tik dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Lapkričio 29-osios rytą nuteistasis, atliekantis bausmę Vilniaus pataisos namuose, grasino savadarbiu duriamuoju daiktu ir šios įkalinimo įstaigos pareigūnui.

Prieš tai šis 37-erių metų kalinys, atėjęs į tarnybines patalpas, iškoneveikė ir ten buvusius savo aukos kolegas, taip išreikšdamas nepasitenkinimą jų darbu.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Gruodžio 2-ąją apžiūrėjus Laisvės atėmimo vietų ligoninėje gydomam nuteistajam skirtą laišką, pastebėta, kad ant kai kurių jo lapų užklijuotos skirtingų dydžių baltos spalvos juostelės, galimai išmirkytos psichotropinėmis ar narkotinėmis medžiagomis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo minėtais kvaišalais.

Gruodžio 3-iosios popietę Marijampolės pataisos namų kalėjimo režimo bei nuteistųjų arešto patalpose – priėmimo pas šeimos gydytoją metu nuteistasis staiga atsistojo nuo kėdės ir sudavė medikui į ranką. Padaryti ką nors daugiau jis nespėjo, nes buvo sulaikytas pataisos namų pareigūnų. Pranešama, kad ir šie buvo priversti panaudoti prieš išsišokėlį fizinę prievartą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo medikui sukėlimo ar nežymaus jo sveikatos sutrikdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A

Tegul ir toliau pries tolerastus zekai isikalineja,jau pradzios nepriklausomybes tokiu bajriu mazai budavo,nes zinojo kas uz tai sudauzys kaip obuoli,tuomet ir bent kiek bijojo,o dabar bala palaida.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS