Draudžiamais įrankiais žvejojusiems pažeidėjams teks atlyginti per 6 tūkst. eurų žalą | Diena.lt

DRAUDŽIAMAIS ĮRANKIAIS ŽVEJOJUSIEMS PAŽEIDĖJAMS TEKS ATLYGINTI PER 6 TŪKST. EURŲ ŽALĄ

  • 13

Už žvejybą draudžiamais įrankiais Kauno mariose, Žeimenio ežere pažeidėjams teks atlyginti per 6 tūkst. eurų žalą gamtai, sumokėti kelių šimtų eurų baudas.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, praėjusią savaitę, rugpjūčio 10-ąją vykdant mėgėjų žūklės patikrinimus Kaišiadorių rajone, Kauno mariose, ties Visginų kaimu, pareigūnai sulaikė asmenį. Jis, kaip paaiškėjo, žvejojo statomuoju žvejybiniu tinklu.

Juo buvo sugauta vienuolika karpių, dešimt lynų, trylika karšių, po vieną lydeką ir salatį, taip pat 35 kilogramai karosų.

Nustatyta žala žuvų ištekliams – 4 405 eurų.

Iš asmens buvo paimta valtis, tinklas ir neteisėtai sugauta žuvis. Asmuo aplinkosaugininkams per šiuos metus įkliuvo nebe pirmą kartą, dėl to jam gresia bauda iki 300 eurų.

Tą patį ketvirtadienį Švenčionių rajone Utenos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai sulaikė asmenį, nusprendusį Žeimenio ežere neteisėtai pažvejoti draudžiamu įrankiu – ungurine gaudykle. Pažeidėjas sugavo tris ungurius ir lydeką.

Asmuo turės susimokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų ir atlyginti gamtai padarytą žalą – 1680 eurų. Taip pat iš jo paimtas ir draudžiamas įrankis bei sugautos žuvys.

Šis asmuo aplinkosaugininkams taip pat įkliūvą ne pirmą kartą, liepos mėnesį, jam skirta 300 eurų bauda už tinklų įsigijimą ir laikymą namuose, bauda vis dar nesumokėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tam- labusiatini"

mėšlo esi krūva,ir tiek, pasmirdėsi ir pranyksi.

Jau skaityk

Apmokėjo baudas

labusiatini

kur unguriai keliauja kai ežeras neturi upių? Ir dar - pavaikščiok po turgus - kokio dydžio unguriukus labusiatinos pardavinėja? Maždaug 100 - 150 gramų. Jie net ungurio skonio neturi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS