A. Dulkys reiškia užuojautą nusižudžiusios slaugytojos šeimai: prireikus žada sisteminius sprendimus | Diena.lt

A. DULKYS REIŠKIA UŽUOJAUTĄ NUSIŽUDŽIUSIOS SLAUGYTOJOS ŠEIMAI: PRIREIKUS ŽADA SISTEMINIUS SPRENDIMUS

Penktadienį žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie prieš kelias savaites įvykusią jaunos Kauno klinikų slaugytojos savižudybę, Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys žada sisteminius sprendimus, jei paaiškėtų, kad tokiam moters žingsniui įtakos turėjo sveikatos apsaugos sektoriaus problemos.

„Liūdna žinia – nusižudė jauna medikė. Aplinkybes tiria policija. Tikiu, visuomenei, Kauno klinikoms, kurioje ji dirbo, ir visai medikų bendruomenei bus pateiktos išvados ir paaiškės tokio sprendimo motyvai. Jei jie sisteminiai, bus atitinkami sprendimai“, – asmeninėje „Facebook“ paskyroje penktadienį paskelbė ministras.

„Dabar susitelkime ir užtikrinkime, kad pagalba pasiektų ir artimuosius, ir bendradarbius. Artimiesiems kuo didžiausia užuojauta“, – pridūrė A. Dulkys.

Penktadienį portalas lrt.lt pranešė, kad prieš porą savaičių nusižudė 24 metų Kauno klinikų Anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytoja. Tai portalui patvirtino ir ligoninės komunikacijos tarnyba.

Kaip žurnalistams teigė apie savižudybę pranešęs asmuo, Kauno klinikų vadovybė apie nelaimę ligoninės darbuotojų neinformavo. Asmens teigimu, skyriuje, kuriame dirbo nusižudžiusi slaugytoja, buvo žinoma apie personalo nesutarimus, galimos mobingo apraiškos.

 

Gairės: mobingas, nusižudė slaugytoja, Arūnas Dulkys, Kauno klinikų slaugytojus, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Anonimas

užuojauta nesugrąžins jauno žmogaus.Šitas ponas turėtų sekančią dieną padėti atsistatydinimo raštą ant stalo...beje, pritrūktų popieriaus prašymams atsistatydinti,juk ne vieno jauno žmogaus neteko medikų bendruomenė vadovaujant ministerijai šiam ponui.Juk jis dar ne medikas-supratimas apie mediciną- pirmoko paistalai.Graudu ir tiek...

As

Gerb Ministre,Jūs ne užuojautas dalinkit,o atsistatydinimo prašymą parašykit,išgelbėsit dar daugiau Lietuvos žmonių ir medikų,Dirbkit darbą, kurį suprantate,o ne eksperimentuokit su mumis.

siuskit

ta muchomora i fronta padet ukrainieciam , nes namie tiek pridare , kad per 10 metu neistaisys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS