Dviem gudrutėms pavyko išlįsti pro adatos skylutę, tačiau jos bus stebimos padidinamuoju stiklu | Diena.lt

DVIEM GUDRUTĖMS PAVYKO IŠLĮSTI PRO ADATOS SKYLUTĘ, TAČIAU JOS BUS STEBIMOS PADIDINAMUOJU STIKLU

Kaip jau skelbta, po praėjusio savaitgalio, po kurių dažniausiai ir pranešama apie naujus bandymus patekti į Kauno didžiuosius prekybos centrus be privalomo tokiu atveju galimybių paso, dėl to pradėtų ikiteisminių tyrimų skaičius jau pasiekė dvylika. Tačiau, portalo kauno.diena.lt duomenimis, pirmasis iš jų – jau nutrauktas.

Tokį prokurorės, vadovavusios minėtam ikiteisminiam tyrimui, pradėtam rugsėjo 18-ąją, kai Kaune buvo užfiksuotas pirmas toks bandymas gudrauti, nutarimą nutraukti jį ir atleisti dvi įtariamąsias nuo baudžiamosios atsakomybės, perduodant jas pagal laidavimą motinoms, jau patvirtino ir Kauno apylinkės teismas.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad į „Akropolį“ tą rugsėjo 18-osios popietę – apie 16.40 val. su svetimu galimybių pasu bandė patekti iš Anglijos atostogų į gimtinę atvykusi 22-ejų metų Lietuvos Respublikos pilietė. Šio prekybos centro apsaugai ji pateikė savo draugės bei tolimos giminaitės tėvo galimybių pasą. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, be jo savininko žinios. Priešingu atveju, įtariamuoju šiame ikiteisminiame tyrime būtų tapęs ir šis kaunietis, kaip tai atsitiko jo 20-metei dukra, dirbančiai vienoje bendrovėje.

Išsiaiškinta, kad ši, atėjusi tą pavakarę į „Akropolį“ su jau minėta viešnia iš Anglijos, iš pradžių atliko žvalgės vaidmenį, kaip dirba šio prekybos centro apsauga. Kadangi 20-metė turėjo telefone atsisiųstą savo galimybių pasą, patekti į „Akropolį“ jai kliūčių nekilo. Tačiau, įsitikinus, kad problemų gali turėti galimybių paso neturinti viešnia iš Anglijos, nuspręsta pabandyti „Akropolio“ apsaugą apgauti.

Apgaulei pasitelktas 20-metės telefone likęs atsisiųstas jos tėvo, prastai draugaujančio su technologijomis, galimybių pasas. Atspausdinus šį tėvui, jis iš telefono nebuvo ištrintas. O viešniai iš Anglijos susidūrus su problema, kaip patekti į „Akropolį“, tėvo galimybių pasas buvo persiųstas į šios mobilųjį telefoną. Tačiau akyla „Akropolio“ apsauga pastebėjo, kad šio paso savininkas – vyras.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Abiem merginoms buvo pareikšti įtarimai dėl kito asmens dokumento panaudojimo, neturint tam teisėto pagrindo. Kaip jau ne kartą rašyta, už šį apysunkiems priskiriamą nusikaltimą gresia gana griežtos sankcijos: bauda nuo 5 tūkst. iki 20 tūkst. eurų, areštas nuo penkiolikos iki 90 parų arba net laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pirmojo Kaune ikiteisminio tyrimo dėl pasinaudojimo svetimu galimybių pasu įtariamąsias nuo gresiančių bausmių išgelbėjo prisipažinimas, gailėjimasis bei tai, kad jos iki šiol nebuvo teistos. Todėl joms pritaikyta įstatymų išlyga, leidžianti atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Beje, Anglijoje gyvenanti 22-ejų metų mergina perduota ten pat gyvenančios savo mamos, kuri taip pat turi Lietuvos Respublikos pilietybę, atsakomybėn. O tai reiškia, kad ji, kaip ir tokiu pačiu būdu nuo baudžiamosios atsakomybės atleista 20-metė, per artimiausius vienerius metus neturi teisės dar kartą paslysti, nes tokiu atveju jau abi gali būti teisiamos ir už senesnį – iš naujo, ir už naują nusikaltimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kaip labai žemai puolusiu

Reikia būt.kad tam.kad patekt į šiknask ylę reikia dar kažkokį gyvulio pasą kląstoti.Lieps-cegelius į ausis susivers,kad patekti į šik naskylę.Naudokitės savo teisėmis...o galimybių nepraleiskit,pvz suviliot gražią kaimynę ar draugo žmoną.Avinai.

Deporteris

Gaila, kad jos nenuteise, nes jeigu butu nuteise ja, ja butu £deportuota is Britanijos kaip klastojancia dokumentus teista aferiste. O gaila

bobis

geriau domekites iciko byla one situ tipo gudruciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS