Dvimečio pagrobimas pakaunėje: mažylis rastas Prancūzijoje, kurios pilietybę taip pat turi | Diena.lt

DVIMEČIO PAGROBIMAS PAKAUNĖJE: MAŽYLIS RASTAS PRANCŪZIJOJE, KURIOS PILIETYBĘ TAIP PAT TURI

  • 32

Kauno teisėsaugininkai, paskelbę dvimečio, apie kurio pagrobimą sausio 1-osios popietę pranešė jo mama, paiešką, gavo kolegų iš Prancūzijos atsakymą, kad berniukas rastas jų šalyje, kur yra saugus su savo tėvu.

Toks pranešimas iš Prancūzijos gautas sekmadienį, kai vietiniai pareigūnai, mūsų teisėsaugininkų prašymu, apsilankė mažylio tėvo gyvenamojoje vietoje.

„Įtarimai dėl galimo vaiko pagrobimo dar niekam nepareikšti – dar tikslinama, ar toks nusikaltimas buvo padarytas. Yra teismų sprendimai dėl tėvų bendravimo su juo tvarkos. Tokią teisę turėjo abu“, – tik tiek kol kas apie pradėtą ikiteisminį tyrimą šiandien galėjo pasakyti jam vadovaujanti prokurorė. Tačiau ji patikslino, kad šis dvigubą – Lietuvos ir Prancūzijos pilietybę turintis dvimetis buvo išvežtas iš Lietuvos automobiliu.

Kaip jau rašyta, Kauno policijai apie tai, kad berniuko tėvas, turintis Prancūzijos pilietybę, be jos žinios ir leidimo bei pažeisdamas teismo sprendimą dėl laikinosios bendravimo tvarkos galimai išsivežė judviejų vaiką į užsienį, mažylio mama, gimusi 1988 m., pranešė sausio 1-ąją, apie 16 val. Nors nurodė, kad tai įvyko apie 9.30 val.

Kokiomis aplinkybėmis, teisėsaugininkai kol kas komentuoti nelinkę. Tačiau, panašu, kad į policiją kreiptasi tada, kai tėvas sutartu laiku vaiko negrąžino.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, nusikaltimas, kuriuo berniuko mama kaltina jo tėvą, buvo įvykdytas Kauno rajono Akademijos miestelyje.

Jeigu budėjusiems juose buvo parodyti, pavyzdžiui, lėktuvo bilietai, tai neturėjo būti sunku.

Už vaiko pagrobimą, jeigu tai padarė jo tėvas ar kiti artimi giminaičiai, Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimą iki dvejų metų. O pagrobus svetimą vaiką – iki aštuonerių.

Policijai pranešus apie šį įvykį, portalas kauno.diena.lt Policijos departamento atstovo klausė, kaip buvo įmanoma išvežti mažylį iš šalies per jų blokpostus.

„Jeigu budėjusiems juose buvo parodyti, pavyzdžiui, lėktuvo bilietai, tai neturėjo būti sunku. O šalies sienos nėra uždarytos“, – toks buvo atsakymas. O Kauno policijos budėtojas dar tos pačios sausio 2-iosios popietę buvo linkęs patikslinti, kad per mūsų oro uostus dvimetis iš šalies išvežtas nebuvo. Belieka daryti prielaidą, kad jo tėvas galėjo turėti bilietus į lėktuvą, išskrendantį iš Varšuvos, arba pateikė mūsų policininkams kažkokią kitokią versiją, kur važiuoja su sūnumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

reikia

galvoti, pries prasidedant su uzsienieciu

Ele

Matytis tai turi ir matosi pagal numatytą tvarką, bet išsivežti į kitą šalį savavališkai, be mamos sutikimo tikrai negali. Gaila, kai tik apie savo poreikius ir nesutarimus galvojama, o ne apie vaiko teisę turėti abu tėvus ir saugiai jaustis.

kaunas

vaikas yra gimes prancuzijoj ir turi tos salies pilietybe,bet mama kazko nepasako gal inai i lietuva atsiveze be tevo sutikimo,neteiskim tevu apie kuriuos nieko nezinom,o jis yra tevas ir turi tokias pacias teisias matytis su vaiku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS