Ekspertai tarė galutinį žodį dėl mįslingos antstolės mirties | Diena.lt

EKSPERTAI TARĖ GALUTINĮ ŽODĮ DĖL MĮSLINGOS ANTSTOLĖS MIRTIES

  • 30

Papildomus tyrimus dėl antstolės Ramunės Mikliušienės mirties priežasties atlikę teismo medicinos ekspertai konstatavo tą patį – bendras kūno atšalimas. Nepaisant visuomenėje vyraujančių legendų, kuriomis jau spėjo apaugti šis įvykis, nenustatyta jokių smurtinei mirčiai būdingų požymių ir dabar.

Kaip jau rašyta, jokių į akis krentančių išorinio smurto žymių, aptikus R.Mikliušienės kūną, nerado ir įvykio vietoje jį apžiūrėjęs ekspertas. O kitą dieną atlikus palaikų skrodimą, jau oficialiai konstatuota, kad ant velionės kūno aptikti tik paviršiniai nubrozdinimai, būdingi kritimui.

Tačiau, kaip įprasta, dar buvo skirti ir papildomi tyrimai, siekiant išsiaiškinti ir galimus neakivaizdaus smurto požymius. Tačiau, jų taip pat neaptikta.

Kaip jau rašyta, Jonavoje bei Kėdainiuose antstolių kontoras turėjusi R.Mikliušienė, su kuria artimiesiems nepavyko susisiekti nuo gruodžio 10-osios, buvo aptikta sausio 2-ąją netoli savo namų L.Ivinskio gatvėje.

Anot teisėsaugininkų, šis nuošalus gamtos kampelis, vietiniu vadinamas Ąžuolyno parku, buvo mėgiama jos pasivaikščiojimų vieta.

Šalia daugiau kaip tris savaites ieškotos antstolės kūno, aptikto beveik pačioje aukštoko skardžio papėdėje, buvo rasti ir, išeinant iš namų, jos pasiimti asmeniniai daiktai – raktai bei mobilusis telefonas. Pastarasis – išsikrovęs. Neatmetama, kad nuo skambučių gausos, jos pasigedus.

Paskutinis šio telefono signalas buvo užfiksuotas, einantis nuo artimiausio šiose apylinkėse mobiliojo telefono bokšto. Tačiau, jis nenurodo konkrečios vietos, o tik kryptį, kuriai būdingas tam tikras atstumas.

Ties nelaimingo atsitikimo prielaida buvo apsistota ir dingusiosios palaikų radimo vietoje. Konstatavus tam tikrus mirtino sušalimo požymius velionės elgesyje.

Tačiau, teisėsaugininkai prisipažino, kad tarp gausybės versijų, kas galėjo nutikti dingusiai antstolei, prielaidos apie nelaimę nukritus nuo šio skardžio nebuvo. Greičiausiai, to nenumatė ir R.Mikliušienės paieškose dalyvavę kiti asmenys, šiandien neslepiantys nuostabos, kaip galėjo nepastebėti jos kūno tarp skardžio medžių. Kaip jau rašyta, jį, pagaliau nutirpus sniegui, aptiko tarnybinis policijos šuo.

Teisėsaugininkai teigia tyrę ir kitas galimas versijas. Pavyzdžiui, neatmetant, kad antstolė dėl savo darbo specifikos galėjo turėti nemažai priešų, tirtos ir jos turėtos konfliktinės situacijos su klientais. Galiausiai konstatuota, kad visos jos išsisprendė dar iki mįslingos R.Mikliušienės mirties.

Peržiūrėti ir vaizdo kamerų, buvusių jos pasivaikščiojimo kelyje, įrašai. Juose nieko įtartino neužfiksuota, nors pripažįstama, kad šie įrašai įamžino tik dalį kelio.

Apie R.Mikliušienės dingimą pranešė sūnus. Tačiau, ne tą pačią dieną, o kitą. R.Mikliušienė gyveno su juo tame pačiame name. Tačiau turėjo atskirus įėjimus, dėl ko sūnus jos pasigedo ne iš karto.

Gavus papildomų tyrimų išvadas, anot ikiteisminiam tyrimui dėl 51-erių R.Mikliušienės mirties priežasties vadovaujančio prokuroro, artimiausiu metu bus priimtas ir procesinis sprendimas. Greičiausiai, šis tyrimas bus nutrauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

:o

Zekit patys nesusalkit cia nesamoniu nerasineje :)

Morgan

Kaip Ūsas sugebėjo baloje paskęsti, taip ir antstolė sušalo.. Ne valstybė o šūdina rusija.

Anonimas

be dievo žinios nė vienas plaukas nenukrenta nuo galvos, sunku tai kažkam galbūt patikėti bet taip yra. Anstoliai ne viena žmogų yra nuvarę į kapus, ne visi gal, bet yra. Dėl skolų galus sau pasidaryti, ne toks jau ir retas reiškinys yra. Pvz. antstolis turėjo skolininka, tam nervai neatlaike ir................................................. tai čia karmos kirtis jau krenta automatiskai, už tokius dalykus. PVZ. žmogus kitam įsiūlo kažkur važiuoti į užsienį, dirbti. Žmogus gauna ragus ant pinigų, vėl gi tas pats, siuntėjas , karmos kažkokią dalį gaus, už tai kad įkišo savo trigrašį. Jeigu paprasčiau aiškinant šitą visą karmos filosofiją, NEGALIMA KENKTI KITAM ŽMOGUI PRIE BET KOKIŲ APLINKYBIŲ, ten nebent patį žu....do, dar kažkas panašaus, galbūt galima duoti atkirtį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS