FNTT: Kaune televizorių prekeiviai galėjo nuslėpti 200 tūkst. eurų mokesčių | Diena.lt

FNTT: KAUNE TELEVIZORIŲ PREKEIVIAI GALĖJO NUSLĖPTI 200 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 3

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame keturi televizorių prekeiviai įtariami sukčiavimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Preliminariai skaičiuojama, kad per kelerius metus buvo parduota garsių prekės ženklų televizorių už 1 mln. eurų, o į valstybės biudžetą nesumokėta beveik 200 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Pirminiais tyrimo duomenimis, keturi kauniečiai, tarp kurių yra dviejų Kaune registruotų bendrovių direktoriai, iš ES valstybėse esančių bendrovių pirko televizorius. Buhalterijos dokumentuose buvo įrašyta, kad televizorius perka kaip tik kelių įtariamųjų turimos garso ir vaizdo technika prekiaujančios bendrovės. Pastarosios visus įsigytus televizorius realizuodavo neva vienam pirkėjui – Didžiojoje Britanijoje registruotai bendrovei, kuriai per trejus metus parduota prekių už beveik 1 mln. eurų.

Atliekant šį tyrimą nustatyta, kad Didžiojoje Britanijoje registruota bendrovė yra neveikianti – Jungtinės Karalystės mokesčių administratorius nepatvirtino, kad ji būtų gavusi televizorius ar apmokėjusi už juos. FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai surinko duomenų, kad sandoriai su Didžiosios Britanijos bendrove galėjo būti fiktyvūs, o televizoriai buvo parduoti Lietuvoje.

Kaip praneša FNTT, apgaulės schemoje, vengiant sumokėti 21 proc. PVM, buvo pasinaudota trimis Kaune registruotomis bendrovėmis. Įtariama, kad šių bendrovių dokumentuose buvo fiksuojama, kad taikant nulinį PVM tarifą deklaruojamas vaizdo technikos pirkimas ir pardavimas ES valstybių bendrovėms. Tačiau realiai nuo 500 iki kelių tūkstančių eurų kainuojantys televizoriai buvo parduodami savo pažįstamiems arba internetu gavus užsakymus. Beveik 20 proc. pigesni televizoriai iš tiekėjų buvo atgabenami naudojantis siuntas pervežančių bendrovių paslaugomis.

Surinkta duomenų, kad šie pardavimai nebuvo fiksuojami nė vienos bendrovės buhalterijoje, nebuvo sumokėtas 21 proc. siekiantis PVM, kas sudarė beveik 200 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atliko 11 kratų. Jų metu buvo rasti ir paimti įvairūs dokumentai, užrašai, susiję su televizorių prekyba. Televizorių pardavėjams pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai jau taip

galėjo, norėjo, galvojo ....Tpfu ,o ne straipsnis.Sapnai ir klejonės, nes nėra nei vieno pavadinimo, fakto, pavardės.

Eligijus Masiulis 1 komentatoriui

Eik isiskalbk galva su ariel durniau bled.

Vis Kaune, ne kur kitur.

Kaunas garsėja ne tik mafija, bet ir vagystėm, mokesčių nemokėjimu ir visą kitą. Šituos visus brudus uždaryt ilgiem metam į kalėjimą ir iš jų konfiskuot visą kilnojamą ir nekilnojamą turtą ir į valstybės biudžetą sumokėti 200 tukstančių eurų. O FNTT verti didelio pagyrimo dirbdami tokį sunku darbą , kur išaiškinama visa afera. Sekmės ir toliau taip gerai dirbant.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS