Gaisras nuniokojo daugiavaikės šeimos namus: ką turėjo vaikai, nieko neliko | Diena.lt

GAISRAS NUNIOKOJO DAUGIAVAIKĖS ŠEIMOS NAMUS: KĄ TURĖJO VAIKAI, NIEKO NELIKO

Pirmadienį kilęs gaisras nuniokojo jaunos šeimos butą. Tėvai su trim vaikais kol kas glaudžiasi pas giminaičius ir bando dėliotis mintis, kaip reikės toliau tvarkytis buitį. Prašo gerų žmonių pagalbos.

Iš gaisravietės vaikai ir mama buvo išvežti į Klinikas. Suteikus reikiamą pagalbą, atlikus tyrimus ir įvertinus situaciją ketveriukė išleista iš ligoninės. Norėtųsi rašyti išleisti namo, bet kol kas jiems nėra, kur grįžti.

Gaisras kilo apie 10 val. ryto. Kaip po įvykio nurodė Kauno ugniagesiai, bute Šiaurės pr. vaikų miegamajame (11 m² ploto), degė vaikiška lova ir žaislai. Aprūko kambario sienos ir lubos, apdegė 1 m² medinė vaikiška lova, žaislai. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Mama graužiasi, kad ryte vyrui išėjus į darbą likusi viena su vaikais užsnūdo. Vyresnysis sūnus, turintis negalią, tąnakt nemiegojo, tad prie jo budėjo. Berniukas buvo neramus ir ryte. Atsigulusi šalia, bandė jį nuraminti, migdyti, bet nuovargis įveikė ją pačią.

Šiaurės pr. daugiabutyje kilo gaisras

Regimanto Zakšensko, E. Ovčarenko/BNS nuotr.

„Gavosi silpnumo akimirka. Bemigdydama pati užmigau. Kiti vaikai buvo atsikėlę, jie sirguliuoja, į darželį nevedėm. Kai užmigau, jie tikriausiai nuėjo į savo kambarį. Ten žaidė ar ką veikė. Kažką patys buvo pasiėmę ar kažkaip įvyko trumpas jungimas. Nežinau. Pamenu, kad per miegus išgirdau vaikų riksmą. Pramerkiu akis – visi namai pilni dūmų“, – prisiminė kaunietė.

Lėkiau į kambarį, galvojau mėginti pačiai kažkaip gesinti, bet liepsna buvo labai didelė.

Bėgo žiūrėti, kur kiti vaikai. Jie jau buvo virtuvėje. Prie lango. Sako, mamyte, degam. „Lėkiau į kambarį, galvojau mėginti pačiai kažkaip gesinti, bet liepsna buvo labai didelė“, – kalbėjo moteris.

Šoko prie vieno iš langų, bet jie visi – be rankenų. Rankenas buvo išėmę kaip atsargumo priemonę, baimindamiesi, kad vaikai neiškristų per langus.

„Iš to streso, kol radau rankeną… Kai atidariau langą, lauke jau buvo prisirinkę kaimynų“, – pasakojo Lina. Gyvena pirmame aukšte. Per langą nuleido mažuosius kaimynams į rankas. Su vyresniuoju gelbėjosi išbėgdama per duris. Per dūmus buvo mažai kas matyti.

Mažiausiam – treji su puse, dukra – penkių metukų. Vyriausiam – septyneri.

Kokios pagalbos reikėtų šeimai?

Šeimos asmeninio archyvo nuotr.

„Ką turėjo vaikai, nieko neliko. Nuo lovų iki spintų, drabužių, žaislų. Reiks ir grindis keisti, tapetus, lempa. Sugadinta, išdegę. Kituose kambariuose neapdegę, bet sulieta, prisigėrę dūmų. Nežinau, ar galės būti naudojama“, – atsiduso mama, dėkojusi visiems, jau atsiliepusiems į pagalbos šauksmą.


Finansinę paramą pervesti galite LT117300010107286999 (Kęstutis Golubauskas). Dėl paramos daiktais susisiekite telefonu: +37060237109.

GALERIJA

  • Gaisras nuniokojo daugiavaikės šeimos namus: ką turėjo vaikai, nieko neliko
  • Gaisras nuniokojo daugiavaikės šeimos namus: ką turėjo vaikai, nieko neliko
Regimanto Zakšensko, šeimos asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

i

jei ruko namie ar degtukus laiko turi draustis, draudimas viska padengs, ko cia verkslent ir kaulyt papildomai.

o

turi dirbti jau senai ir moketi mokescius, o ne guleti namie dienos metu, dirbtu darbe , tai ir nedegintu buto.

Bet

ji ne vienisa turi vyra tai ko cia skustis , abu pasiskelbe saskaitas net, vyriausias vaikas invalidas net, ir vistiek toliau gimde vaikus , tai ko negimdyt pasalpos dideles, vaiku pinigai padidinti daugiavaikem, tik gyvent ir zvengt, ir vyra pasonej turet kad dar daugiau vaiku padarytu ir bus dar daugiau pinigu uz vaikus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS