Gaižėnų žudynės: E. Anupraičiui ketinama skirti psichiatrinę ekspertizę | Diena.lt

GAIŽĖNŲ ŽUDYNĖS: E. ANUPRAIČIUI KETINAMA SKIRTI PSICHIATRINĘ EKSPERTIZĘ

Kauno apygardos prokuratūra kreipsis į teismą dėl stacionarios psichiatrinės ekspertizės paskyrimo keturių šeimos narių nužudymu ir vieno sužalojimu įtariamam Egidijui Anupraičiui.

„Mes gavome teismo psichiatrų ekspertų pirminę išvadą konsultacijos metu, kad, susipažinę su pačiu tiriamuoju ir bylos aplinkybėmis, jie mano, kad jam (E.Anupraičiui) reikia atlikti stacionarinę teismo psichiatrinę ekspertizę Utenos ekspertiniame skyriuje“, – BNS penktadienį sakė nužudymo bylos tyrimą kontroliuojanti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Ekspertai net nesiūlo ambulatorinės ekspertizės – jie mano, kad išsamiai reikti ištirti E.Anupraitį ir analizuoti visą bylos medžiagą.

Dabar proceso dalyviai informuojami apie būtinybę skirti ekspertizę. Jie gali pateikti klausimus ekspertus, rekomenduoti tyrimui konkrečius ekspertus. Išvadą dėl stacionarios ekspertizės pateikė Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Kauno 1-asis teismo psichiatrijos skyrius.

Savo šeimos narių nužudymu įtariamas E.Anupraitis kovo 29 dieną buvo suimtas trims mėnesiams. Jis laikomas Kauno tardymo izoliatoriuje. Kol kas apklausos nevykdomos, laukiama ekspertų išvadų.

Prokurorės prašymą tenkinęs Kauno apylinkės teismas sprendimą motyvavo tuo, jog įtariamasis kelias dienas slapstėsi nuo policijos pareigūnų.

,,Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad E.Anupraitis  ruošėsi išvykti iš Lietuvos. Ten anksčiau yra mokęsis ir turi ryšių. Yra pagrindo manyti, kad jis, būdamas laisvėje ir norėdamas išvengti jam gresiančios itin griežtos laisvės atėmimo bausmės, gali bėgti (slėptis) nuo pareigūnų ar teismo“, - suėmimo motyvus aiškino teisėjas Audrius Meilutis.

Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad vyras nepripažįsta savo kaltės, todėl, būdamas laisvėje, jis gali trukdyti procesui – paveikti liudytojus ar kitus asmenis, paslėpti ar sunaikinti daiktus, reikšmingus tyrimui.

Taip pat ikiteisminio tyrimo teisėjas A.Meilutis atsižvelgė į tai, kad E.Anupraitis buvo sulaikytas su ginklu, o nužudytiesiems padarytos daugybinės šaunamojo pobūdžio žaizdos.

,,Įtariamojo elgesys rodo jo pavojingumą visuomenei. Jis gali daryti naujus nusikaltimus, todėl būtina apsaugoti visuomenę nuo galimų grėsmių“, - sakė teisėjas.

Įtariamojo advokatas Valteris Alekna žurnalistams yra sakęs, kad E.Anupraitis  sako neatsimenantis įvykio aplinkybių, tačiau neneigia buvęs namuose nužudymo metu.

26-erių metų vyras įtariamas Kauno rajone nužudęs savo mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį. Jų kūnai su šautinėmis žaizdomis rasti name.

Įtariamojo senelis rastas sužeistas su šautine žaizda kojoje, jis paguldytas į ligoninę ir joje gydomas iki šiol. Jo sužalojimai kol kas kvalifikuojami kaip sunkūs, tačiau laukiama ekspertų išvadų, kurie tiksliau apibūdins sužalojimus. Senelis byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

Teisėsaugos duomenimis, į aukas paleista ne mažiau kaip 21 šūvis.

Įtariamasis sulaikytas Marijampolės autobusų stotyje. Manoma, kad jis galėjo mėginti išvykti į užsienį. Su savimi įtariamasis turėjo savigynai jam išduotą šaunamąjį ginklą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Siga

čia tik prokurorų samprotavimai,O KUR NUSIKALTIMO ĮRODYMAI? Situacija daug sudetingesnė,tikrieji žudikai laisvi,o pakištas jaunuolis buvo apdorotas psichotropiniais preparatais ir porą dienų palaikius atvežtas į Mriampolės autobusų stotį su tuo čemodanėliu - tokia mano nuomonė.

Anonimas

Laiko areštineje,kol sau ką pasidarys.Tie susimąstę,nebendraujantys ir yra šizofrenikai,kurie pratrūksta ir nužudo,o nužudę-nieko neatsimena.Toj šeimynėlej .kaip pripažįsta kaimynai,ir daugiau keistuolių buvo.

Naras

Ne ekspertize skirti, o auksciausia bausme.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS