Galimai tragedijai prie mušeikų pamėgto klubo spėta užbėgti už akių | Diena.lt

GALIMAI TRAGEDIJAI PRIE MUŠEIKŲ PAMĖGTO KLUBO SPĖTA UŽBĖGTI UŽ AKIŲ

  • 30

Beveik kiekvieną savaitgalį dėl muštynių prie Kauno senamiestyje ar centre esančių naktinių klubų pradedama po kelis ikiteisminius tyrimus.

Prie ten įrengtų miesto vaizdo stebėjimo kamerų budintys pareigūnai savaitgalio vakarais bei naktimis stengiasi būti ypač budrūs. Ir praėjusio šeštadienio paryčiais jiems pavyko užbėgti už akių nežinia kuo galėjusioms pasibaigti eilinėms muštynėms prie Rotušės aikštėje esančio naktinio klubo „Mojo Lounge“. Apie penktą valandą ryto čia dviese mušė vieną.

Kaip vėliau pareigūnams pasakojo vadybininku dirbantis 24-erių nukentėjusysis, atėjus su draugu į minėtą klubą, jo viduje prie jų pradėjo kabinėtis du nepažįstami bendraamžiai. Klubo viduje jų agresija pasireiškė tik žodžiais. Tačiau, išėjus iš klubo, nepažįstamieji jau paleido į darbą kumščius. Iki policijos atvykimo jam spėta suduoti nenustatytą skaičių smūgių į įvairias kūno vietas. Pirminiais duomenimis, patirtas nežymus sužalojimas. Tačiau galutinį žodį dėl to dar turi tarti teismo medicinos ekspertai.

Mušeikas policija sulaikė nusikaltimo vietoje. Paaiškėjo, kad vienam iš jų – 21-eri, kitam – 20, t. y. jis tik prieš kelis mėnesius įgijo teisę įsigyti bei vartoti alkoholį. Vienas studijuoja profesinėje mokykloje, kitas – bedarbis. Vienam nustatytas 0,71 promilės girtumas, kitam – 1,18 promilių.

Abu jie buvo uždaryti į policijos areštinę, iš kurios vėliau paleisti, skiriant švelnesnę už suėmimą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos be pareigūnų žinios. Nors abu pasinaudojo teise neduoti jokių parodymų dėl nusikaltimo, kuriuo yra įtariami.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkiems nusikaltimams priskiriamo viešosios tvarkos pažeidimo, o tokiais atvejais į teismą dėl įtariamųjų suėmimo nėra kreipiamasi, nes teisėjai tokių prašymų nepatenkina.

Ar ši byla pasieks teismą, neaišku. Jeigu paaiškės, kad įtariamieji – dar neteisti, o nukentėjusysis sutinka jiems atleisti, ikiteisminis tyrimas gali būti ir nutrauktas. Priešingu atveju už viešosios tvarkos pažeidimą gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų ir galimi ieškiniai tiek dėl padarytos turtinės žalos, tiek dėl moralinio atlygio.

GALERIJA

  • Galimai tragedijai prie mušeikų pamėgto klubo spėta užbėgti už akių
  • Galimai tragedijai prie mušeikų pamėgto klubo spėta užbėgti už akių
  • Galimai tragedijai prie mušeikų pamėgto klubo spėta užbėgti už akių
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Info TV

Tuos mušeikas tyrėja perklafikavo į nukentėjusius :D bananynas

Eikit i tuos klubus

Smagu buna, jaunimas geria, snukius apdauzo

Degradacija

Rysiu kiemelio issiimimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS