Garliavos įvykių byloje bus apklausti trys garsūs žurnalistai | Diena.lt

GARLIAVOS ĮVYKIŲ BYLOJE BUS APKLAUSTI TRYS GARSŪS ŽURNALISTAI

Šiaulių apygardos teismas, nagrinėjantis Garliavos įvykių bylą, pirmadienį nusprendė liudytojais apklausti tris žurnalistus.

Į teismą bus kviečiami Rūta Janutienė, Audrė Kudabienė ir Kristupas Krivickas, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Apklausti žurnalistus paprašė vienas kaltinamųjų – Andrejus Lobovas. Jam pritarė ir kiti kaltinamieji.

Sausį teismas nuotoliniu būdu apklausė nukentėjusiąja pripažintą valstybės saugomą Laimutę Stankūnaitę.

Pernai vasarį Šiaulių apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, mirusiojo atminimo paniekinimo, šmeižimo, trukdymo antstolio veiklai, viešo raginimo smurtu pažeisti Lietuvos suverenitetą, grasinimo nužudyti.

Šioje byloje kaltinimai buvo pateikti ir buvusiai teisėjai Neringai Venckienei, tačiau jai pasislėpus JAV, jos byla išskirta.

Šioje byloje aprašyti nusikaltimai susiję su vadinamaisiais Garliavos įvykiais, kilusiais dėl tariamo vaiko seksualinio išnaudojimo.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2010 metų pradžioje N.Venckienė su savo teta Audrone Skučiene subūrė grupę, organizavo buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio šmeižimą, organizavo duomenų apie privatų gyvenimą rinkimą. Teisėjo sūnus Vaidas Milinis buvo viešai apkaltintas pedofilija. Jo tėvai šioje yra pripažinti nukentėjusiaisiais.

Nukentėjusiais šioje byloje taip pat pripažinti L.Stankūnaitė su dukra, advokatas Gintaras Černiauskas, antstolė Sonata Vaicekauskienė.

Kaltinimai pateikti A.Skučienei, Ramintai Baltuškienei, Tatjanai Borovec, Gediminui Aidukui, Dariui Kaminickui, Vitalijui Keršiui, Rimantui Stanislovui Rinkevičiui, Gintarui Banaičiui, Violetai Banaitienei, A.Lobovui ir Renaldui Ščiglinskui.

Ši byla susijusi su vadinamąja Garliavos pedofilijos istorija.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Prokurorai teigia nustatę, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys. Jis kaltino V.Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V.Naruševičienės mažametę dukrą. J.Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A.Ūsą išteisino.

Po žmogžudysčių D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra gyveno senelių ir tetos buvusios teisėjos, D.Kedžio sesers Neringos Venckienės namuose Garliavoje. Nors teismai nustatė, kad mergaitė turi gyventi su motina, antstoliams vis nepavykdavo įvykdyti teismo sprendimo ir grąžinti dukrą iš globojamų giminaičių.

2012 metų gegužės 17 dieną Kauno rajone, Garliavoje, dalyvaujant 240 policijos pareigūnų, įvykdytas teismo sprendimas ir tuomet aštuonerių metų mergaitė perduota motinai L.Stankūnaitei. Sprendimą vykdė antstolė S.Vaicekauskienė.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A.Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Manau

Tokie žurnalistai,kurie vykdė baisią melo istoriją,tuo įžeisdami,violetinių gaivalų nužudytų žmonių artimuosius,turi būti ne apklausti,o nuteisti.Vadinti žurnalistais visokius krivickus negalima,nes jie suteršė tą garbingą vardą.Dabr,matomai išvarytas iš televizijos,tas plikis lenda į į visokias partijas,kad tik pakliūti į Seimą,bet žmonės ne kvaili,tokio melagio nerenka ir manau nerinks.

violetine

Atsimenam mergytes klyksma, jos paskutini sauksma ''zmones jus ar ne zmones''. Tai du vaikai Lietuvos kankiniai Mantukas ir Kedyte. Kur jus matet prigerusi baluteje zmogu su svariais batais ir sukryziuotom rankom prie krutines?. Kuri dar byla turi tiek daug dingusiu liudininku?Ateis laikas, nes pralietas kraujas ir skausmas prabils.

ginte

Jie yra kalti , kalti ir labai kalti !KORUMPUOTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS