Gatve lekiantys pareigūnai per garsiakalbį rėžė taip, kad visus šokiravo | Diena.lt

GATVE LEKIANTYS PAREIGŪNAI PER GARSIAKALBĮ RĖŽĖ TAIP, KAD VISUS ŠOKIRAVO

  • 93

Sekmadienio vakarą socialiniame tinkle ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame girdimi necenzūriniai žodžiai, galimai išsprūdę iš pareigūnų ekipažo per garsiakalbį, lekiant į įvykį su įjungtais švyturėliais. Nufilmuotą medžiagą teigė matę ir patys pareigūnai, šiuo metu jie aiškinasi akibrokšto detales.

„Traukis, balvone, b**t!“ – nuskambėjo keiksmai, kaip galima numanyti, skirti gatvėje pareigūnams pasimaišiusio ir kelio reikiamu metu neatlaisvinusio automobilio vairuotojui.

Išmanevravęs Raudondvario plentą primenančia kryptimi, pyktelėjusių pareigūnų ekipažas veikiausiai nuskubėjo į įvykio vietą.

O tarp peržiūrėjusiųjų vaizdo įrašą, atsidūrusį feisbuke, kilo diskusijų audra. Kai kurie internautai stebėjosi tokiu policijos elgesiu, kiti, tuo tarpu, mėgino juos pateisinti. „Eilinė diena su tokiais balvonais keliuose – važiuoja, o ne vairuoja“, – piktinosi komentatorius. „Kvailys vairuotojas – atitinkami ir veiksmai iš policijos“, – antrino kitas internautas. Tačiau netrukus sulaukė atkirčio: „Keiktis? Tyčiotis? Atitinkami veiksmai...“ – retoriškai klausė dar vienas.

„Aiškiai yra nurodyta Kelių eismo taisyklėse, kad mėlyna spalva – duoti kelią, o raudona – sustoti. Skuba į iškvietimą, reikia važiuoti, o kažkoks kvailys blokuoja kelią. Man reikėtų pagalbos ir policija vėluotų dėl tokio molio kelyje, sakyčiau, nustumkite nuo kelio“, – argumentavo pirmasis. „Na, gal žmogus nepastebėjo – visko pasitaiko, bet taip policijai išsireikšti, tai...“ – pastaruoju teiginiu nesileido įtikinamas vyras. 

Žemo lygio pareigūnas tokiu elgesiu žemina policijos vardą.

„Ar tu bent žinai, kad pareigūnams yra aukštesni reikalavimai ir turi būti pavyzdingas elgesys net ne tarnybos metu? Žemo lygio pareigūnas tokiu elgesiu žemina policijos vardą“, – pabrėžė į vyrišką dialogą įsiterpusi moteris.

Kontraversiškų komentarų jūroje atsirado ir tokių internautų, kurie kreipėsi į Lietuvos policiją prašydami pakomentuoti situaciją ir klausdami, ar už tokį elgesį pareigūnams bus surašytas protokolas.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Kauno apskrities policijos budinčiu darbuotoju ir pasiteiravus, ar sekmadienio vakarą policijos ekipažas turėjo iškvietimą į Raudondvario plentą, pašnekovas tai patvirtino. Pasak jo, kovo 3 dieną 20 val. pareigūnams buvo pranešta apie muštynes. Tačiau nuvykę į įvykio vietą mušeikų jie nerado. Kaip spėjama, šie spėjo išsilakstyti iki atvykstant ekipažui.

Paklausus, ar šis iškvietimas galėtų būti susijęs su feisbuke išplitusiu vaizdo įrašu, budintis darbuotojas atsakyti negalėjo. Tačiau neslėpė filmuotą medžiagą matęs. „Dar dabar tikslinamės patys. Neaišku, kada filmuota, reikia įvertinti informaciją. Vieta – panaši į Raudondvario plentą, bet nei patvirtinti, nei paneigti kol kas negalime“, – teigė jis.

Primename, kad, vadovaujantis KET, eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms.

Artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms kelias duodamas ir avarinis koridorius sudaromas tokia tvarka:

– kelyje, kuriame viena kryptimi yra viena eismo juosta, transporto priemonių vairuotojai privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto;

– kelyje, kuriame viena kryptimi yra dvi ar daugiau eismo juostų, kraštinėje kairėje eismo juostoje ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai privalo pasitraukti kuo kairiau prie pat važiuojamosios dalies, skirtos važiuoti ta kryptimi, atitinkamo krašto ir sustoti, o kitose eismo juostose, kurios yra dešiniau nuo kraštinės kairės eismo juostos, ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai privalo pasitraukti kuo dešiniau, dešiniojo važiuojamosios dalies krašto arba kelkraščio link ir sustoti;

– kelyje su skiriamąja kelio juosta išvardytų taisyklių papunkčiuose nurodytus reikalavimus privalo vykdyti tik ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (93)

Pasvarstymas

Tiesiog gal pareigūnas turi kažkokių prichologinių problemų namuose ar darbe. Tai pirmoj eilėj turėtų būti atimtas ginklas. Pareigūnas turėtų nors savaitę lankytis pas psichiatrą. Ir pareigūnui turėtų būti skirti kiti darbai kur nebūtų tokių stresinių situacijų kur reiktų važinėti automobiliu ir keiktis. Gal tai galėtų būti sulaikytų asmenų prižiūrėjimas. Sulaikytieji labai dažnai mėgsta keiktis, tai pareigūno bendravimas neišsiskirtų. Galima skirti patruliavimą gatvėse kur nebus garsiakalbio. Tai jei ir keiksis gal nebus tokių pasekmių kiap nufilmuotoje medžiagoje. Komentaruose kas teisina tokius veiksmus tai matomai patys taip elgiasi. Keiktis galima, bet tam nereikia naudoti gasiakalbių. Ir ši nufilmuota situacija kelia įtarimus, kad pareigūnui reikalinga pagalba, o gal ir iš viso nebeturėtų tokio darbo dirbti. Nes nesivaldantys impuslyvūs asmenys gali pridaryti daugiau bėdos nei naudos.

bedarbis

lauk iš darbo

gėda

kai mūsų įmonėje darbo metu mirė darbuotojas-pranešiau direktoriui. Reakcija panaši-vietoj užuojautos tas pats žodis b...t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS