Gegužės 9-ąją Kaune liejosi paspirtukininkų kraujas: šturmuotas iškalbingas rekordas | Diena.lt

GEGUŽĖS 9-ĄJĄ KAUNE LIEJOSI PASPIRTUKININKŲ KRAUJAS: ŠTURMUOTAS IŠKALBINGAS REKORDAS

  • 20

To turbūt dar nebuvo – pirmadienį Kauno gatvėse į eismo įvykius pateko ir įvairias traumas patyrė net trys elektrinių paspirtukų vairuotojai. Visa tai įvyko per kelias valandas. Ir du iš nukentėjusiųjų – nepilnamečiai. O vienas – ne per seniausiai sulaukęs pilnametystės.

Praėjusią gegužės 9-ąją Kaune užregistruota ir beveik pusę visų tądien, Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šalyje įvykusių eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, – net keturi. Arba tiek pat, kaip Vilniuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Utenoje kartu sudėjus. Ir per juos nukentėjo pusė visų šalies gatvėse bei keliuose tądien susižalojusių žmonių.

Eismo nelaimės su elektrinių paspirtukų vairuotojais pirmadienį Kaune pasipylė po pietų. 14.30 val. Kęstučio gatvėje elektriniu paspirtuku važiavęs šešiolikmetis, sukdamas į dešinę, susidūrė su automobiliu „Mercedes-Benz ML500“, vairuojamu 43 metų moters. Nukentėjo paauglys.

Apie pusę septintos vakaro ties Savanorių prospekto ir Mituvos gatvės sankryža susidūrė priešpriešiais važiavę dviratis ir elektrinis paspirtukas, kuriuo važiavo dviese – vaikinas ir mergina. Per šią kaktomušą nukentėjo devyniolikmetis paspirtuko vairuotojas ir 47-erių dviratininkė. Abu iš įvykio vietos nuvežti į ligoninę.

Asociatyvi J. Kalinsko / BNS nuotr.

Aštuntą vakaro Baltijos gatvėje susidūrė tiesiai važiavęs automobilis „Audi A4“, vairuojamas 33 metų vyro, ir iš kairės važiavęs elektrinis paspirtukas. Šį vairavo aštuonmetis, kuris ir nukentėjo.

Vienintelis pirmadienio eismo įvykis Kaune, kuriame taip pat nukentėjo žmonės, tačiau – ne dviračių transporto priemonių vairuotojai, įvyko prieš vienuoliktą ryto Islandijos plente – magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Čia į kelio atitvarus ir automobilį „Škoda Octavia“, vairuojamą 36 metų vyro, atsitrenkė automobilis „Toyota Corolla Verso“, kurį vairavo 37-erių moteris. Ši nukentėjo.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet – iki gegužės 9-osios imtinai šalies eismo įvykiuose jau sužeisti 988 žmonės arba beveik trečdaliu (304) daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Žuvo 35. Pernai per tą patį laikotarpį buvo septyniais daugiau.

Kauno apskrityje fiksuojamos tendencijos, susijusios su eismo nelaimėmis, šiek tiek skiriasi. Šiemet joje per eismo įvykius jau žuvo penki žmonės arba tiek pat, kaip pernai iki gegužės pabaigos. O sužeisti 194 eismo dalyviai, nors pernai iki gegužės pabaigos jų buvo 186.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

pavydas bambos gyslos liekana grauzia

paspirtukas kainuoja tiek kiek automobilis.... del ekologijos sutinku : ideali priemone.... bet kai tokia bendra eismo kultura , kai tokie santikiai tarp zmoniu tai ziuriu i statistika i patiket negaliu ka tiek mazai teuzmuse.... nuo 1 klases mokyklose turetu but eismo bureliai ir 1 mokint eismo o ne giedot bauduvos kanui PSD laza isaukstinacia giesme ....

kaunietis

Aš ne prieš paspirtukus, bet mieste jie turi važinėti nedidesniu kaip iki 10 km/h. Mašinos kažkodėk tai turi važinėti nustatytu greičiu ne tokiu kokiu mašina traukia, o paspirtukai- kaip nori. Paspirtukams turi būti įstatytos "celkos"- taip vadinosi sovietmetyje mašinų greičio reguliavimas. Užmiestije paspirtukas gali važiuoti kaip išmano

visiems

baikit triest miltais.Ne dviratininkai ir paspirtukininkai kalti, o miestų valdžios, kurios į vieną šaligatvį "patalpina" pėsčiuosius, paspirtukininkus, dviratininkus ir pučia miglas, kad miestuose padaugėjo dviračių takų.Atskirkit atskiras juostas ,padarykit tikrus takus šioms priemonėms.Tada galėsit ir reikalaut dangiškų migdolų iš vairuotojų.Važinėju į darbą paspirtuku, nes atstumas nedidelis, patogu, neužimu vietos aikštelėje bendradarbių automobiliams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS