Girtas ir beteisis vairuotojas prisivirė košės: sukėlė avariją, spruko nuo pareigūnų | Diena.lt

GIRTAS IR BETEISIS VAIRUOTOJAS PRISIVIRĖ KOŠĖS: SUKĖLĖ AVARIJĄ, SPRUKO NUO PAREIGŪNŲ

  • 7

Ankstų šeštadienio rytą Kaune vyko girto ir beteisio vairuotojo gaudynės. Jaunas kaunietis nuo pareigūnų spruko kone per visą miestą, kol galiausiai sustojo. Tiesa, dar iki gaudynių pradžios jis spėjo apgadinti kitą transporto priemonę.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad 5.51 val. gautas pilietiško žmogaus pranešimas apie P. Lukšio g. pastebėtą įtartinai manevruojantį automobilį „Audi A3“.

Nedelsiant į iškvietimą sureagavę pareigūnai jau minėtą „Audi“ pastebėjo Draugystės g. Tačiau vairuotojas, raginamas sustoti, nepakluso ir nulėkė toliau.

Bėglio gaudynės tęsėsi K. Baršausko g., o Tunelio g. kelią „Audi“ bandė pastoti kiti policijos ekipažai. 

Galiausiai, gaudynėse jau dalyvaujant net keturiems policijos ekipažams, automobilis sustojo prie M.K.Čiurlionio tilto pradžios.

 

 

Čia vairuotojas buvo išlaipintas, kaip ir kiti ekipažo dalyviai. Iš viso automobilyje važiavo keturi vyrai.

1992 metų gimimo vairuotojui pareigūnai nustatė 2.20 prom. girtumą, kiti ekipažo dalyviai, policijos duomenimis, taip pat buvo neblaivūs.

Kaip paaiškėjo patikrinimo metu, vairuotojas prie vairo negalėjo sėsti ne tik dėl to, kad buvo neblaivus, tačiau jis neturėjo tam teisės – paprašytas pateikti vairuotoji pažymėjimą, jis sakėsi jo neturintis.

Portalui kauno.diena.lt policijos atstovė patvirtino, kad dar prieš gaudynių pradžią „Audi“ spėjo sukelti eismo nelaimę – V. Krėvės pr. apgadino svetimą automobilį ir pasišalino iš avarijos vietos.

Galima manyti, kad išsiblaivęs jaunas vairuotojas labai gailėsis tokio savo poelgio. Pareigūnų duomenimis, pradėtas ikiteisminis tyrimas, kadangi girtumas viršija 1,5 prom.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas yra traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Už tai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Kauno policija dėkoja pilietiškiems asmenims, kurie nelieka abejingi ir praneša pastebėję kelyje kažką įtartino.

Gairės: gaudynės Kaune, girtas vairuotojas, beteisis vairuotojas, sukėlė avariją, spruko nuo policijos, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Džiovani

Ekstrimas gal daktarui ruošes

...

Lyber'Alizmas klesti laisvai.

BKodeksas

Sudrausminti pilietis neturi teises supyks gausi per barzda arba kulka...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS