Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką | Diena.lt

GIRTAS PRANCŪZAS KAUNE BANDĖ ĮVESTI SAVO TVARKĄ

Vakar paryčiais Kaune siautėjo dar vienas studentas iš užsienio. Šį kartą – pagal "Erasmus" mainų programą į Kauno technologijos universitetą (KTU) atvykęs prancūzas.

Provokacija nepavyko?

Ir vėl įvykio epicentru tapo studentų iš užsienio pamėgtas Senamiestyje, Vilniaus gatvėje, įsikūręs kokteilių baras "Basement", veikiantis iki 5 val. ryto.

Pirmiausia su stipriai alkoholio padauginusio 22-ejų prancūzo provokuojančiu elgesiu susidūrė šio naktinio klubo apsauga. Pergėrusį svečią ji išprašė laukan prieš pat uždarant barą

Įkvėpęs gurkšnį šviežio oro prancūzas ėmė veržtis atgal, įnirtingai spardydamas baro duris, spjaudydamas ant jų bei plūsdamasis angliškais keiksmažodžiais.

Tai priminė provokaciją, nes šalia stovintis jo draugas buvo pasirengęs savo mobiliuoju telefonu filmuoti galimą iš kantrybės išvestų baro darbuotojų atsaką. Tačiau šiems pavyko pergėrusį prancūzą pergudrauti: tiesiog buvo iškviesta policija. Svečias išliejo likusį įtūžį ant baro prieigas puošiančių vazonų su augalais.

Pasak naktinio klubo administratorės, išpuolio metu jiems padaryta ir materialinė žala. Pašnekovė tikino, kad tokių atvejų pasitaiko retai. Ir nenorėjo išskirti, iš kurių šalių atvykę studentai bare kelia daugiausia problemų.

"Būna, kad problemų kelia ir pasilinksminti pas mus atėję lietuviai", – teigė administratorė.

Medikai atsisakė apžiūrėti

Turėjo problemų dėl iš "Basement" išprašyto KTU studento iš Prancūzijos ir baro apsaugos iškviesta policija.

Pirmiausia patruliai buvo iškoneveikti angliškais keiksmažodžiais.

Vis dėlto jiems pavyko viešosios tvarkos trikdytoją įgrūsti į savo tarnybinį automobilį, iš kurio netrukus vėl teko traukti į lauką. Pergėręs chuliganas puolė daužyti ir spardyti automobilio vidų – sugebėjo įlenkti net specialią pertvarą, skirtą tokiems sužvėrėjusiems klientams.

Bandant jam uždėti antrankius – kad nesusižalotų ir dar labiau nesuniokotų tarnybinio automobilio, prancūzas paleido į darbą kojas. Vienas jo spyris kliudė policijos patrulio ranką.

Tiesa, per grumtynes nukentėjo ir pats chuliganas. Jam buvo sužalota ranka.

Nuvežus jį į ligoninę, paaiškėjo, kad prancūzas neturi galiojančio sveikatos draudimo. Medikai jam atsisakė padėti.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato areštinės darbuotojai, vadovaudamiesi savomis instrukcijomis, atsisakė priimti sulaikytąjį su akivaizdžios traumos požymiais (prancūzo ranka buvo ne tik sumušta, bet ir sutinusi), kurio negalavimo nėra įvertinę medikai.

Išsiblaivęs gailėjosi

Tuo problemos dėl šio studento iš užsienio nesibaigė.

Jį teko blaivinti Centro policijos komisariate, kuriame prancūzui surašytas protokolas dėl viešosios rimties trikdymo naktiniame klube "Basement" ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Už pastarąjį Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų. Už viešosios rimties trikdymą gresia bauda iki 86 eurų. Jeigu tai – pirmas kartas. Jeigu ne – iki 289 eurų.

Pasak "Basement" administratorės, bent pas juos šis studentas iš Prancūzijos iki šiol nieko panašaus nebuvo iškrėtęs.

Avežtas į policiją jis užsispyręs tvirtino, kad yra nekaltas. Tačiau per apklausą, kurioje dalyvavo vertėjas, jau prisipažino, kad neadekvačiai reagavo ir į baro apsaugos, ir į pagalbą iškviestos policijos veiksmus. Ir buvo linkęs dėl to gailėtis.

"Ne viską atsimenu, o ko neatsimenu – turbūt padariau", – išsiblaivęs kalbėjo prancūzas, teigdamas, kad į Kauną atvyko gilinti mechanikos mokslų žinių.

Vienas jau teisiamas

Prieš mėnesį didelį atgarsį sukėlė kito KTU studento iš užsienio – architektūros magistrantūroje antrus metus studijuojančio Azerbaidžano piliečio elgesys.

Anot jo buvusios merginos lietuvaitės, jiems atsitiktinai susitikus "Molo" "Maximoje", buvęs draugas iš Azerbaidžano grasino, kad greitai Lietuvoje bus kaip Prancūzijoje. Ir, išsitraukęs peilį, grasino ją, nusprendusią baigti draugystę su šiuo karštakošiu, nužudyti. Po tragedijos Paryžiuje buvo praėjusios vos pora dienų.

Įtariamasis buvo sulaikytas tą patį vakarą. Ir po dviejų naktų, praleistų areštinėje, stojo prieš teismą, kuriam jo byla buvo perduota pagreitinto proceso tvarka. Teismo procesas dar nesibaigė. Azerbaidžanietis linkęs viską neigti.

GALERIJA

  • Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką
  • Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką
  • Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką
  • Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką
  • Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką
  • Girtas prancūzas Kaune bandė įvesti savo tvarką
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

wtf kas per salis

pati buvau ta nakti basemente, ir pazinojau sita prancuza, jis isejo laukan parukyti, pakvepuot oru ir uzmirso salika viduje, kai norejau ieiti atgal pasiimt salika apsauginiai jo neileido (KAIP IR DAUG LIETUVIU VYRU BUNA KAD PRIGERIA IR PASKUI NEI STRIUKES GALI PASIIMTI AR PANASIAI) ir beto 15min.lt vapse beleka raso, svarbu kad lankytoju butu fuuu jus esta

vv

Menkystos,kurie prisigere jauciasi galiunai ir galvoja,kad gali su niekuo nesiskaityti. Noreciau,kad tam "didvyriui" ipirpintu 15 paru. Patupetu cypeje,nebereiketu daugiau ardytis. Siknius.

bet

visai nieko kai TOKIŲ niekadėjų yra tautiečių tarpe Kasdien FARUS rodo O prancūzo -gaila
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS