Į suvestines patekęs konfliktas Kauno policininko namuose: iš namų iškraustytas kolega jau ginamas | Diena.lt

Į SUVESTINES PATEKĘS KONFLIKTAS KAUNO POLICININKO NAMUOSE: IŠ NAMŲ IŠKRAUSTYTAS KOLEGA JAU GINAMAS

  • 13

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo plačiau, kas slypi po pranešimu apie tai, kad trečiadienį apie 21 val. Kauno rajone, Domeikavos kaime, savo namuose, blaiviam ne tarnybos metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnui (gim. 1979 m.) surašytas smurto artimoje aplinkoje orderis, kuriuo baigiamos Policijos departamento bei Kauno apskrities VPK suvestinės apie išskirtiniausius praėjusios paros įvykius.

Paaiškėjo, kad minėtas 44-erių pareigūnas yra Kauno apskrities VPK specializuoto padalinio atstovas, vykstantis į iškvietimus. Tik tiek pavyko išpešti iš niekaip jo tarnybos vietos nenorėjusių sukonkretinti Policijos departamento ir Kauno apskrities VPK komunikacijos specialistų.

Tiesa, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis buvo konkretesnis. Jo patikinimu, jokio smurto tą vakarą minėto pareigūno namuose nebuvo. Tačiau, esant tikimybei, kad jis gali būti, šiam pareigūnui kolegos surašė smurto artimoje aplinkoje orderį, kuris įpareigoja jį išsikelti iš namų penkiolikai dienų, po kurių, jeigu nebus daugiau problemų, vėl galės į juos sugrįžti.

Anot R. Matonio, kiekvieno tokio iškvietimo atveju yra įvertinama devyniolika sąlygų ir, jeigu nors trys iš jų atitinka esamą situaciją, minėtas smurto artimoje aplinkoje orderis surašomas.

Tačiau R. Matonis teigė nežinantis kitų šio iškvietimo smulkmenų – kas kvietė policiją: pareigūno namiškiai ar kaimynai ir, kokia buvo šio pranešimo esmė.

O, pasiteiravus Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo, ar minėtas Kauno policijos pareigūnas po šio įvykio dirba toliau ir kaip tai atsilieps jo tarnybai, atsakyta, kad niekaip, nes nepadarytas joks administracinis pažeidimas ar nusikaltimas, nes nepradėta jokio ikiteisminio tyrimo, kuris smurto atveju būtų būtinas. Tiesiog prevenciškai reaguota į pranešimą apie konfliktą.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyris į portalo kauno.diena.lt užklausimą, kas gi įvyko tą vakarą pareigūno namuose ir kas apie tai pranešė policijai, atsakė raštu. Iš šio atsakymo papildomai paaiškėjo tik tiek, kad 20.29 val. pagalbos kreipėsi minėto pareigūno sutuoktinė. Ir, kad šis pareigūnas tarnauja policijoje daugiau kaip du dešimtmečius bei yra vertinamas kolegų už puikiai atliekamas pareigas – yra keliolika kartų skatintas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tarkųm vokietijoje

Žmogus negali neturėti kur gyventi ir valgyti. Jei neturi, kreipiasi į mūsų tipo savivaldas-suteikia būstą, arba moka už nuomą, gauna maisto pastoviai. Čia, kaip viduramžių laukinių kraštas- be jokių įrodymų įteikė iškraustymo orderį, ir žmogus išvejamas iš savo būsto be jokios alternatyvos, be jokio valstybės pasiūlymo- tiesiog į gatvę, pati valstybė žmogų paverčia laikinu bomžu. Skyrybų metu tas " laikinas" tampa amžinai. Tai sukčių ir manipuliantų korta. Teisingumo neprideda šis įstatymas, bet atvirkščiai- juo pasinaudoja sukčiai ir manipuliantai su juodžiausiais tikslais. Siekiantys susidoroti su kitu žmogum. Normalioj šalį neturėtų būti tokių įstatymų.

Baisiausia

Čia tame, kad žmogus išvejamas iš namų be jokių argumentų, vadovaujantis prielaidom, manymu. Iš savo vienintelio būsto dažnai. Tiesiog išmetamas į gatvę.Tai viduramžių barbarų įstatymas, be jokio sveiko proto trupinių.

Danguole

Tur but nenupirko kokios brangios dovanos damai tai ir sugalvojo atkersyt,zinau is savo aplinkos db daug moteru piktnaudziauja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS