Į tarptautinės šeimos santykių dramą sureagavo M. Danielė: vaikštau su baime širdyje | Diena.lt

Į TARPTAUTINĖS ŠEIMOS SANTYKIŲ DRAMĄ SUREAGAVO M. DANIELĖ: VAIKŠTAU SU BAIME ŠIRDYJE

  • 67

Penktadienį Kauno teisėsaugininkai išplatino žinią – prašoma visuomenės pagalbos ieškant jau daugiau kaip mėnesį, kaip įtariama, besislapstančios Kaune Dainavos mikrorajone pastaruoju metu gyvenusios Ingos Sala (gim. 1985 m.) bei jos dukters Agatos Sala (gim. 2020 m.). Šios paieškos iniciatorius – Italijoje gyvenantis mergaitės tėvas.

Ikiteisminis tyrimas dėl mamos ir dukters dingimo buvo pradėtas dar liepos pradžioje.

Ši istorija prasidėjo dar per pandemiją mamai su dviem jos ir minėto italo vaikais atvykus į Lietuvą atostogų, po kurių jie atgal negrįžo. Tuomet tėvas kreipėsi į Italijos teismą, kad negali matytis su vaikais. Ir šis įpareigojo vaikus grįžti į Italiją, nes jie yra šios valstybės piliečiai.

Teismas yra nusprendęs, kad mergaitė turi gyventi su savo tėvu Italijoje, kaip ir jos brolis. Vyresnysis sūnus, padedant antstoliui, tėvui buvo grąžintas. O dukra tada nebuvo pristatyta.

Kauno apylinkės teisme šiuo metu vyksta teisinis procesas dėl Italijos teismo sprendimo nevykdymo, kuriame dalyvauja ir mergaitės tėvas, pasigedęs dukters ir jos motinos bei įtardamas, kad ši pradėjo su mažamete slapstytis.

„2023 m. balandžio 18 d. Kauno apylinkės teismas, išnagrinėjęs antstolės pareiškimą, priimta nutartimi leido antstolei naudoti prievartą vykdant Vilniaus apygardos teismo procesinį sprendimą civilinėje byloje ir paimti mergaitę iš jūsų minimos moters namų, ar kitos vietos, kur gali būti mergaitė ir nutarė institucijoms, vykdančioms sprendimą, leisti įeiti į gyvenamąsias patalpas, kuriose ji gali būti“, – rašoma Kauno apylinkės teismo atstovės Tautvilės Merkevičiūtės atsakyme BNS.

Kauno teisėsaugininkai dar bandė surasti jas savo pastangomis, tačiau nepavykus prašo visuomenės pagalbos.

Šeštadienį į šį tarptautinės šeimos santykių aiškinimąsi sureagavo Seimo narė Morgana Danielė.

Šiandien ji ir jos dukra yra dingusios, o aš vaikštau su baime širdyje, kad tik jos psichikos sveikata dar būtų tiek stipri, jog atlaikytų vaikų netekties siaubą.

„Visų instancijų teismai, Žmogaus teisių teismas, kreipimasis į Generalinę prokurorę, advokatams išleisti visi turėti pinigai, parduodamas turtas – Inga darė viską, kad išsaugotų savo vaikus ir apsigintų nuo, jos teigimu, smurtavusio vyro. Šiandien ji ir jos dukra yra dingusios, o aš vaikštau su baime širdyje, kad tik jos psichikos sveikata dar būtų tiek stipri, jog atlaikytų vaikų netekties siaubą.

Lietuvos teismai, vertinę šeimos situaciją, priėmė skirtingus sprendimus. Sprendimų prieštaravimas ir tai, kad galimai tinkamai nebuvo atsižvelgta į su smurtu artimoje aplinkoje susijusius faktus, yra pagrindas atnaujinti bylas. Lietuvos teismai pirmiausia turi dėti visas pastangas tam, kad būtų ginami mūsų piliečių ir svarbiausia, vaikų interesai.

Tikiuosi Generalinės prokuratūros proaktyvių veiksmų, kokie jie yra įmanomi, tam, kad Ingos Sala atvejis būtų pakartotinai nagrinėjamas“, – feisbuke rašė Seimo narė.

 

Asmenis, žinančius mergaitės ir mamos buvimo vietą, jas mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma paskambinti ikiteisminį tyrimą dėl jų dingimo atliekančio Kauno Dainavos policijos komisariato telefonais 8 700 606 00, 8 700 648 00 arba 112. Galima susisiekti ir elektroniniu paštu raminta.dickiene@policija.lt arba vilma.savickaite@policija.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

Liuse

Jeigu ją rasčiau padečiau kuo tik galiu.tevui nereikia vaiko,nes jam rūpi kerštas.visi be išimties vyrai taip elgiasi ,nes negali susitaikyti, kad auka paliko.

Slava

Meldžiu Dievą, kad Inga su dukryte būtų gyvos

*

Nesuprasi kas šioj situacijoj teisus,o kuris meluoja,bet kad LT motinos turi žymiai daugiau teisių,tai tiesa,nežiūrint kad nedirbančios,su žal.įpročiais,keičiančios vyrus,kurie skriaudžia ir luošina jų vaikus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS