Ieškomas žudikas, laidojantis savo aukas šiukšlių konteineriuose | Diena.lt

IEŠKOMAS ŽUDIKAS, LAIDOJANTIS SAVO AUKAS ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIUOSE

  • 19

Kauno policija prašo pagalbos ieškant nuo nuosprendžio už tai, kad nužudė dviejų mažamečių vaikų tėvą iš Žaliakalnio ir palaidojo jį šiukšlių konteineryje, besislapstančio jau tris kartus teisto Dainiaus Nevulio, šio nusikaltimo metu gyvenusio Kalniečiuose – Riešutų gatvėje. Tačiau vėliau, anot jo paties, apsistojusio pas gimines Pasvalio rajone. Ir prieš devynis mėnesius dingusio kaip į vandenį.

43-ejų D.Nevulio pasigesta pernai rugsėjį, kai šis neatvyko į vieną minėtos baudžiamosios bylos posėdį Kauno apygardos teisme, nors stojęs prieš jį pripažino savo kaltę, bet buvo linkęs labiau ją versti kartu teisiamam devyneriais metais jaunesniam Tomui Dzindziliauskui, kurio biografijoje – jau keturi teistumai.

Bylos duomenimis, abu šie viengungiai 2017-ųjų kovą girtavo viename Obuolių gatvės daugiabutyje. D.Nevulį ten atsivedė kaimynė Jolanta, kurios sugyventinį tądien dėl smurto prieš ją sulaikė policija. T.Dzindziliauskas teigė užsukęs ten po žvejybos.

Kaip abu pasakojo teisme, 46-erių A.J., kurio nužudymu jie kaltinami, prisijungė prie jų kompanijos paskutinis, kai jie jau buvo gerokai įkaušę. Esą neblaivus buvo ir šis svečias, netrukus ėmęs priekaištauti kartu su D.Nevuliu atėjusiai vienintelei kompanijos damai, kad ji negražiai elgėsi su savo velioniu vyru, prastai šį prižiūrėdama.

Ginant pastarosios garbę, A.J. ir buvo negyvai užtalžytas. Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad jo mirties priežastis – patirtas galvos sužalojimas. Be to, velioniui buvo sulaužyta nosis bei šonkauliai ir išmuštas dantis. Kaltinamajame akte teigiama, kad A.J. buvo suduoti ne mažiau 25 smūgiai kumščiais bei kojomis į galvą ir ne mažiau šešiolika – į kitas kūno vietas. O po to, išvilkus laukan, auka buvo įgrūsta žemyn galva į daugiabučio kieme stovėjusį šiukšlių konteinerį. Ir šis, prisidengus tamsa, buvo nustumtas nuo Liškiavos gatvės kalno. O po to, perkėlus per maždaug vieno metro aukščio gatvės atitvarą, paguldytas krūmuose, kuriuose buvo aptiktas tik po beveik kelių parų.

A.J. palaikai buvo rasti 2017-ųjų kovo 28-osios pavakarę, kai į vietinę parduotuvę atbėgęs buvęs velionio kaimynas pranešė pastebėjęs iš konteinerio, įkišto į krūmus, kyšančias žmogaus kojas.

A.J. sugyventinė ir dviejų jo mažamečių vaikų motina, prašiusi iš D.Nevulio ir T.Dzindziliausko 60 tūkst. eurų moralinio atlygio – lygiomis dalimis sau ir vaikams, teisme teigė netikinti, kad nužudytasis pats galėjo išprovokuoti tokią tragišką baigtį. Esą išgėręs jis būdavo labai ramus.

Dainius Nevulis (kairėje) ir Tomas Dzindziliauskas (dešinėje) Kauno apygardos teisme.

Teisiamieji, kuriems gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, su minėtais ieškiniais sutiko.

D.Nevuliui nepasirodžius dar keliuose šios bylos posėdžiuose, buvo paskelbta jo paieška. Žinančius jo buvimo vietą ar turinčius kitos naudingos informacijos, Kauno policija prašo paskambinti šiais telefonais: (8-37) 303 412, 303 450 arba skubios pagalbos telefonu 112.

T.Dzindziliauskas, kuriam prokuroras pasiūlė dvylikos su puse metų laisvės atėmimo bausmę, jau šį mėnesį turėtų išgirsti nuosprendį.

Tomas Dzindziliauskas

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Vida

Šitoks žudikas ir sugeba vedžioti policiją už nosies?Ieškokit taip lyg jis būtų narkomafijos tėvas.Įjunkit visas pajėgas ir rasit.Gėda!

Lija2

Pavadinimas "Ieškomas žudikas, laidojantis savo aukas šiukšlių konteineriuose" neatitinka, nes juk tai ne serijinės žmogžudystės, bet viena. Ką jūs ten tokie rašinėtojai veikiate, jei net normaliai formuluoti nemokate???

LIJA

Jūs ten redakcijoje gal perrašykite šį pirmą sakinį, kad jis būtų suprantamas, o kažkoks kratinys? "Kauno policija prašo pagalbos ieškant nuo nuosprendžio už tai, kad nužudė dviejų mažamečių vaikų tėvą iš Žaliakalnio ir palaidojo jį šiukšlių konteineryje, besislapstančio jau tris kartus teisto Dainiaus Nevulio, šio nusikaltimo metu gyvenusio Kalniečiuose – Riešutų gatvėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS