Ilgapirščiai – be jokios sąžinės: iš veterinarijos klinikos pavogė aukų dėžutę | Diena.lt

ILGAPIRŠČIAI – BE JOKIOS SĄŽINĖS: IŠ VETERINARIJOS KLINIKOS PAVOGĖ AUKŲ DĖŽUTĘ

  • 17

Pauliaus Morkūno veterinarijos paramos fondas pasidalijo žinia, jog keli ilgapirščiai ketvirtadienį iš klinikos pasisavino aukų dėžutę. Žmonių paaukoti pinigai turėjo būti skirti gyvūnų gerovei. Tačiau dar bandoma pasibelsti į vagišių sąžinę. Jei jie grąžins dėžutę, iš policijos bus atsiimtas pareiškimas.

Veikė ne vienas

P. Morkūno veterinarijos paramos fondas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo informacija, jog keli vagys iš anksto suplanavo ir mikliai pavogė aukų dėžutę.

„Miela vagių šeimyna. Negaliu kitaip pradėti sakinio, nes tokia realybė“, – taip į vagišius kreipėsi P.Morkūno fondo atstovai.

Jie nurodė, kad ilgapirščiai pasisavino žmonių suaukotus pinigus. Beje, tai jau ne pirmas kartas, kuomet ilgapirščiams užkliūva dėžutė, kurioje paprastai žmonės įmeta smulkius pinigus, skirtus gyvūnų priežiūrai bei jų gerovei.

„Vakar iš klinikos vėl buvo pavogtos aukų dėžutės. Viskas suplanuota – vienas uždengė, kita užkalbino, kitas greitai paėmė ir pro duris pabėgo, kitas (kita) dar bandė vaidinti sąžiningą pilietį. Tikras šeimyninis duetas, gražu žiūrėti, jeigu tai būtų darni šeima. Jūs vagiate sveikatą, ne turtą, ne pinigus, tie pinigėliai skirti gyvūnams padėti, supraskite“, – tai, kaip buvo įvykdyta vagystė, nurodė paramos fondas.

Tokie individai turi per mažai smegenų, kad pamąstytų ir sugrįžtų su atsiprašymu. Gėda už tokius žmones.

Ragina grąžinti

Veterinarijos paramos fondo valdytojas vylėsi, kad prabus vagišių sąžinė ir jie grąžins aukas. P. Morkūnas pažymėjo, kad jei aukų dėžutė atsiras, jis nebeturės jokių priekaištų vagišiams.

„Kreipiuosi į jus: tikiuosi, kad nesate dar tiek sugedę, kad negalite pataisyti savo klaidų. Pareiškimas parašytas, bet aš pažadu jį atsiimti, jeigu jūs grąžinsite aukų dėžutes atnešdami ir atiduodami. Nereik atsiprašymų, tiesiog parneškite tai, kas ne jūsų, pergalvokite ir pasikeiskite“, – rašoma pranešime.

Prie įrašo kartu pridėta ir nuotrauka, kurioje matyti keli veidus kaukėmis dengiantys asmenys bei laikas, kada nusikaltimas buvo padarytas.

Visuomenė pasmerkė

Vos paskelbus informaciją apie pavogtas aukas, žmonės pradėjo dalintis šia žinia. Internautai negailėjo piktų žodžių vagišiams.

„Tokie individai turi per mažai smegenų, kad pamąstytų ir sugrįžtų su atsiprašymu. Gėda už tokius žmones“, – pasisakė viena moteris.

„Negalių tokių net žmonėmis pavadinti“, – antrino kita.

Buvo nemažai tokių, kurie patarė pritvirtinti aukų dėžutes arba pakeisti jų vietą tam, kad vagys negalėtų taip lengvai pasisavinti gyvūnų gerovei skirtų aukų.

„Reikėtų keisti aukų dėžutės vietą. Žmonės, norintys paaukoti, patys paprašys ir įdės prie jūsų akių. Tiesiog ją reikėtų padėti akims nematomoj vietoj. O šiaip – gėda, kad yra tokių žmonių. Yra bumerango dėsnis, todėl tikiu, kad niekadėjams grįš atgal“, – nuomonę išsakė dar viena socialinių tinklų naudotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Nona

Skirta proto bokštui nu ir kas, ir tokiems pat atmatom kaip jis.

Nona

Bet kokia vagystė yra nusikaltimas. Dar tamstai reiktų, ne tik įstatymus pasiskaityti, bet gryžti į pirmą klasę ir pasimokyti lietuvių kalbos. Tokius komentarus gali rašyti visiškas nuožmogis, besmegenis.

Sąžinės dydis

atvirkščiai proporcingas pirštų ilgiui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS