Iškrėtė pokštą Kauno policijai ir pasigailėjo | Diena.lt

IŠKRĖTĖ POKŠTĄ KAUNO POLICIJAI IR PASIGAILĖJO

Dviem alkoholio padauginusiems pokštininkams tiesiog pasisekė, kad jų taikiniu tapo geraširdžiai Kauno policijos patruliai. Dėl to, kad šie jiems atleido, neblaivių „erelių“ biografijoje neatsirado teistumas.

Dviem alkoholio padauginusiems pokštininkams tiesiog pasisekė, kad jų taikiniu tapo geraširdžiai Kauno policijos patruliai. Dėl to, kad šie jiems atleido, neblaivių „erelių“ biografijoje neatsirado teistumas.

Du 40-mečiai vieno iš jų gimtadienio šventimą pernai lapkritį prekybos centro „Molas“ picerijoje turbūt atsimins dar ilgai. Išėję iš picerijos, įkaušę vyrukai sumanė iškrėsti išdaigą policijai. Jiems užkliuvo tuščioje aikštelėje prie prekybos centro stovintis policijos automobilis su skiriamaisiais ženklais. Buvo apie 23 val.

Pagal pateiktą kaltinimą, nuo alkoholio apsvaigę bedarbis bei rinkodaros vadybininkas įsėdo į pareigūnų automobilį savavališkai. O kai jiems buvo liepta lipti lauk, pradėjo įžeidinėti pareigūnus necenzūriniais žodžiais. Tada šie liepė beišlipantiems keikūnams sėstis atgal. Tačiau jie ėmė priešintis ir šiam pareigūnų reikalavimui – puolė bėgti. Gaudynių metu vienas iš prisižaidusiųjų spyrė jį pavijusiam patruliui, kitas – užlaužė šio kolegai pirštą.

Pokštas baigėsi policijos areštinėje, kurioje teko praleisti parą, bei pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Tačiau teismas atsižvelgė į kaltinamųjų gailėjimąsi dėl savo išsišokimo ir jų taikiniu tapusių policijos patrulių prašymą atleisti šiuos nevykėlius pokštininkus nuo baudžiamosios atsakomybės. Bylą nagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Rimantas Grigas ją nutraukė, atleisdamas kaltinamuosius nuo baudžiamosios atsakomybės, susitaikius su nukentėjusiaisiais. Atsižvelgta ir į tai, kad jie buvo teisiami pirmą kartą, ir į tai, kad pareigūnai nepatyrė rimtų sužalojimų.

Tačiau prisijuokavusieji dar vienerius metus bus po didinamuoju stiklu. Jeigu per tą laiką jie vėl ką nors iškrės, teismas jau galės juos bausti ir už seną, ir už naujus nusikaltimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

stt

Ziurnalistai dangsto saugumiecius vadina bedarbiais ir vadybininkais...molo apsauginiai mate kaip parode pazymejimus ir policjos patruliai kaltinimu atsisake....

Eugenijus

Kokie gali būti pokštai, jeigu policijos pareigūnus sužalojo. Reikėtu visą surinktą medžiagą perduoti teismui, kad šis spręstu apie kaltininkų kaltę

ELENAI

Kodėl gėda gatves šluoti? Gatves šluoti - naudingas, nors ir nevertinamas darbas, o gėda turėtų būti durniuot prisigėrus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS