Jonavietė patikėjo pasakomis apie investicijas ir prarado milžinišką pinigų sumą | Diena.lt

JONAVIETĖ PATIKĖJO PASAKOMIS APIE INVESTICIJAS IR PRARADO MILŽINIŠKĄ PINIGŲ SUMĄ

Policija gavo pranešimus, kad per investavimo platformas iš žmonių išviliota 112,4 tūkst. eurų, didžiausia suma – apie 100 tūkst. eurų – buvo išviliota Jonavos rajone.

Kaip antradienį pranešė Policijos departamentas, nuo liepos mėnesio iki gruodžio 11 dienos Jonavos rajone, Ratušėlių kaime, 61 metų moteris, investuodama per internetinę platformą, prarado apie 100 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Taip pat laikotarpiu nuo rugsėjo 7 iki lapkričio 16 dienos Švenčionių rajone, Švenčionėliuose, iš 55 metų vyro per investavimo platformas apgaulės būdu išviliota 12 tūkst. 440 eurų.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pagrindinis tokio sukčiavimo tikslas yra įtikinti žmogų, kad jis pervestų pinigus į neegzistuojančią investicijų bendrovę.

Neseniai „Spinter tyrimų“ atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad trečdalis šalies gyventojų susidūrė su telefoniniais sukčiais.

Kitas populiarus finansinio sukčiavimo būdas – prisidengimas įvairiomis investavimo schemomis. Atpažinti tokį lėšų išviliojimo būdą teko beveik kas trečiam apklausos dalyviui (29 proc.), tačiau pastebima, kad su tokiomis schemomis dažniau susiduria vyrai (34 proc.) ir aukštesnio išsilavinimo respondentai (30 proc.).

„Pagrindinis tokio sukčiavimo tikslas yra įtikinti žmogų, kad jis pervestų pinigus į neegzistuojančią investicijų bendrovę. Atpažinti, kad tokia bendrovė neegzistuoja, galima iš pačio jos puslapio ir pateikiamų „savininkų“ vardų – dažniausiai puslapis bus labai primityvus, nekokybiškai sukurtas, o nurodyti kontaktai – išgalvoti“, – yra sakęs Medicinos banko Pinigų plovimo ir sukčiavimo prevencijos departamento direktorius Petras Gotautas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

SENJORA

Prie ko cia kacapai, ar Stepukonis ne lietuvis, ar Snoro banke pinigai buvo kitoj saly, bankas ne Lietuvoj? Amokejom pinigus uz pinigu sugraznima ne Lietuvos advokatui? Ir kodel tokia galinga salis visu saliu asmenis patalpina Lietuvoj, o niekaip nesugeba sugrazinti Snoro vadovo su visais pinigais, absurdas ir tiek , tik mokam kitais rupintis bet ne savos salies pilieciais

SENJORA

Na as irgi investavau SEB banko klerku uzliuliuota, gerai kad trecdalio investiciju netekus nutraukiau investavimo sutarti, tai kame reikalas, uz savo kvailuma pati ir atsakau , visi dirba savo darba ir iesko tokiu kvailiu kaip as.

Negalima

pradėti iki teisminių tyrimų. Jei ir pinigai bus gražinti, tai tas kvailys ar kvailė suras kitą sukčių, kuriam atiduos pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS