Ką daryti, kad netaptume vagišių aukomis? | Diena.lt

KĄ DARYTI, KAD NETAPTUME VAGIŠIŲ AUKOMIS?

  • 5

Įsibėgėjanti vasara vis dažniau skatina gyventojus planuoti atostogas. Norint, kad jas lydėtų tik geri prisiminimai, privalu pasirūpinti savo turto saugumu. Dėl to svarbu žinoti, kokios priemonės yra efektyvios saugant savo turtą ir kokias klaidas dažniausiai darome, apie tai net nesusimąstydami.

Pareigūnai primena visuomet rakinti namų duris, net kai paliekate juos vos kelioms minutėms. Išvykstant atostogauti netalpinkite apie tai informacijos į socialinius tinklus arba padarykite šią informaciją prieinamą tik uždaram artimųjų ratui. Be to, pasirūpinkite namuose liekančio turto saugumu, esant galimybei nepalikite juose itin brangių ir vertingų daiktų. Vagišiai gali sekti jūsų viešinamą informaciją ir žinodami, kad nieko nėra namuose, užsukti „patikrinti“, kas vertingo palikta. Norint sumažinti tikimybę tapti ilgapirščių aukomis, primename įsirengti namuose patikimą signalizaciją.

Siekiant išvengti automobilių vagysčių, derėtų juos statyti kuo arčiau namų, gerai matomoje ir apšviestoje vietoje, jei yra galimybė laikyti saugomose aikštelėse. Primename nepalikti automobilyje akivaizdžiai matomų vertingų daiktų, kad šie netaptų masalu vagišiams.

Sužinoti dar daugiau patarimų ir informacijos, kaip apsaugoti savo turtą, Kauno apskrities policijos pareigūnai kviečia gyventojus atvykus į prevencinius renginius, kurie birželio 19 d. nuo 16 iki 20 val. vyks:

Kaunas, prie Kauno pilies;

Kėdainiai, J. Basanavičiaus gatvė 53;

Kaišiadorys, Teofiliaus Matulionio aikštė.

Renginio dalyviai susipažins su dažniausiai pasitaikančiais įsibrovimo į gyvenamąsias patalpas būdais bei apsisaugojimo nuo tokių įsibrovimų galimybėmis. Pareigūnai taip pat patars, kaip netapti sukčių aukomis ir kvies visus norinčius pasižymėti savo dviračius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kad apsisaugotume nuo variugu

reikia ginkluotis, o ginkluotis neleidzia policija ir istatymai --todel apsisaugot nuo vagiu nebeymanoma --juos saugo ir globoja lietuvos TEMIDE...

Šančių barakų filosofai

Italas-----tvirtas filosofas . Gerbiame . O komentatūra apie vagių išgaudymą ( ar net numanomą iššaudymą ) yra kvailoka . Šešuolių ar Šingalių melžėjos lygio , vienžo .

Norge

Vagisiai,nevokit is vidurines klases,tai darykit is aukstesnes...Bet ,parodot,kad bijote aukstai sedinciu,gaila....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS