Kaimynę kliudęs Klinikų profesorius teisiamas nebus, bet girtumas jam gali kainuoti brangiai | Diena.lt

KAIMYNĘ KLIUDĘS KLINIKŲ PROFESORIUS TEISIAMAS NEBUS, BET GIRTUMAS JAM GALI KAINUOTI BRANGIAI

  • 32

Gavus teismo medicinos ekspertų išvadą dėl moters, kurią rugpjūčio 23-iosios vakare savo visureigiu Domeikavoje užkabino neblaivus Kauno klinikų kardiologas Ramūnas Unikas, sužalojimo, dėl šio eismo įvykio jo atžvilgiu pradėta tik administracinė teisena. Tačiau artimiausiu metu teismui turėtų būti perduota byla dėl to, kad šis garsus profesorius tada vairavo, būdamas beveik sunkaus girtumo.

Teistumo gali ir išvengti

Kaip jau rašyta, už tai, kad vairavo tokios būklės, Kauno klinikų Intervencinės kardiologijos skyriaus vadovui, kurio ikiteisminį tyrimą dėl minėto plačiai nuskambėjusio įvykio pradėję teisėsaugininkai nenušalino nuo pareigų, nes tai nėra korupcinis nusikaltimas, gresia bauda nuo 2500 iki 100 tūkst. eurų arba areštas nuo penkiolikos iki 90 parų, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. O taip pat jo, anot specialistų, daugiau kaip 13 tūkst. eurų vertės (rinkos kaina su PVM) 2013 m. laidos visureigio „Volvo XC60“, į kurį R. Unikui laikinai apribotos teisės, kaip nusikaltimo įrankio konfiskavimas bei teisės vairuoti nuo vienerių iki penkerių metų netekimas.

Tiesa, ne vienam pacientui, kaip linkusios akcentuoti Kauno klinikos, gyvybę išgelbėjęs profesorius teismo dar gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Nors ikiteisminio tyrimo metu jis to neprašė. Tačiau, pagal teismų praktiką, net ir atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės atvejais automobiliai tokių nusikaltimų bylose vis tiek konfiskuojami, kaip ir atimama teisė kažkokį terminą vairuoti.

Lig šio piktybinis nebuvo

Lig šiol, remiantis policijos duomenimis, R. Unikas buvo baustas tik už smulkesnius Kelių eismo taisyklių pažeidimus: kad vairavo automobilį be techninės apžiūros, pastatė jį kitai transporto priemonei rezervuotoje vietoje ir pan.

Kaip jau rašyta, po to, kai rugpjūčio 23-iosios vakare – apie 19.50 val. R. Unikas Domeikavos Muitinės gatvėje kliudė dešiniu kelkraščiu ėjusią 40-metę, jis sulaikytas nebuvo, nes nebandė pasišalinti iš įvykio vietos. O atvykęs išsiblaivęs pagal šaukimą į apklausą policijoje, kur buvo apklaustas įtariamuoju tik dėl to, kad vairavo automobilį, būdamas 2,37 prom. girtumo, teigė, kad turėjo tada sėsti prie automobilio vairo tokios būklės dėl asmeninių priežasčių ir daugiau sukonkretinti nenorėjo. Tačiau labai galėjosi dėl tokio savo poelgio.

Vertė kaltę saulei

Kaip jau rašyta, šis eismo įvykis nutiko ne per toliausiai R. Uniko namų toje pačioje Domeikavoje. Ir, anot tada į jo vietą subėgusių profesoriaus kaimynų, jis jiems buvo linkęs teisintis esą jį apakino saulė.

Nukentėjusioji iš įvykio vietos buvo nuvežta į gydymo įstaigą, tačiau vėliau iš jos išleista gydytis ambulatoriškai.

Teismo medicinos ekspertai ne per seniausiai konstatavo, kad moteris patyrė nežymų sveikatos sutrikdymą. Taip įvertinti nubrozdinimai bei sumušimai, patirti ją kliudžius R. Uniko visureigiui.

Jeigu teismo medicinos ekspertai šios moters sužalojimus būtų įvertinę kaip nesunkius, tuomet R. Unikas būtų teisiamas jau pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už vairavimą neblaiviam ir eismo įvykio, per kurį sužalotas žmogus, sukėlimą. Ir už tai jau grėstų laisvės atėmimas iki trejų metų.

Bus surašytas protokolas

Konstatavus nukentėjusiajai nežymų sveikatos sutrikdymą, šiandien pradėta administracinė teisena dėl dviejų R. Uniko padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Už vieną numatyta bauda nuo dešimties iki dvylikos eurų.

Už kitą, lėmusį nežymų sveikatos sutrikdymą, – bauda nuo 150 iki 300 eurų. Be to, gali būti skiriamas ir teisės vairuoti nuo vienerių iki dvejų metų atėmimas.

Surašyti R. Unikui administracinio nusižengimo protokolą planuojama artimiausiu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Natalija to buna nusigeria

Čia pie save rašai asile Palik gyditoja ramybėja

Tiesa

Jei ne profesorius Unikas, šiandien būčiau našlė. Ir kiek tokių nenašlių....

būna nusigeria

tie gydytojai, kuriems pacientai išreikšdavo padėką bonkelėmis. Aišku jis nusikalto, bet susimąstykime, ar nesame kada prisidėję prie žmogaus degradacijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS