Kas grasino korupciniais nusikaltimais įtariamam Kauno policijos veteranui? | Diena.lt

KAS GRASINO KORUPCINIAIS NUSIKALTIMAIS ĮTARIAMAM KAUNO POLICIJOS VETERANUI?

Dar nežinodamas, ar teismas šiandien leis jį suimti, tačiau teigdamas, kad tikisi, jog – ne, pagrindinis korupcijos skandalo Kauno policijoje herojus Donatas Karalukas žiniasklaidai sakė, kad nežino, kodėl viskas atsitiko šiomis dienomis, jeigu byloje kalbama apie kelių metų senumo įvykius. Tačiau šią vasarą jis buvo sulaukęs grasinimų ir dėl jų kreipėsi į kolegas iš Imuniteto valdybos, atliekančius ir skandalingąjį ikiteisminį tyrimą.

Mįslingi vasaros įvykiai

Kalbos apie galimą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus viršininko D.Karaluko sulaikymą tarp Kauno pareigūnų pasklido dar vasarą – kai jis gulėjo ligoninėje.

Kalbėta ir apie tai, kad šis policijos veteranas prieš tai buvo labai sunerimęs dėl prie savo namų pastebėto įtartino automobilio.

„Paranojinių dalykų nekomentuosiu“, – priminus vakar šią istoriją „Kauno dienai“ teigė Policijos departamento Imuniteto valdybos, atliekančios ikiteisminį tyrimą, susijusį su galima korupcija Kauno policijoje, viršininkas Elanas Jablonskas, laikinai perkeltas vadovauti Kauno AVPK.

Nors paaiškėjo, kad D.Karalukas buvo kreipęsis birželį su tarnybiniu pranešimu į Kauno AVPK Imuniteto valdybą. Anot šios viršininko Andrejaus Rabij, D.Karalukas tada prašė jų pagalbos dėl į savo mobilųjį telefoną gaunamų grasinančio bei įžeidžiančio turinio žinučių. Ir prašė nustatyti jas siunčiantį asmenį. Šis buvo nustatytas. Tačiau D.Karalukas, susipažinęs su tyrimo rezultatais, paprašė jo nebetęsti, nes tai esą asmeninio pobūdžio žinutės, nesusijusios su jo tarnyba.

Elanas Jablonskas. Vilmanto Raupelio nuotr.

Kas nutylima?

Kaip teigiama Policijos departamento pranešime apie galimą korupciją Kauno policijoje, kartu su D.Karaluku sulaikytas ir buvęs Kauno apskrities policijos vieno iš padalinių vadovas.

Duodamas pirmąjį savo interviu „Kauno dienai“, E.Jablonskas kalbėti apie šį mįslingą pareigūną atsisakė. Esą ikiteisminis tyrimas tik prasidėjo ir šiuo metu yra aktyvioje tyrimo stadijoje.

Atsisakyta net patikslinti, ar šis asmuo buvo sulaikytas pirmadienį, ar trečiadienį. Ir ar buvo kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo.

Tačiau, jau minėtų Policijos departamento atstovų, bendravusių su „Kauno diena“, duomenimis, minėtas buvęs pareigūnas yra dirbęs kriminalinėje policijoje. Tačiau, ar jos ekonominėje atšakoje, patikslinti negalėta. Ir palikęs šią tarnybą maždaug prieš penkerius metus.

Leiskite apšilti kojas!

Nebuvo laikinasis Kauno policijos vadovas kalbus ir pasiteiravus, ar po skandalo įvykęs Kauno AVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovo pakeitimas negali būti susijęs su tuo, kad ten dirbo šis mįslingas asmuo.

Kaip jau rašyta, nuo vakar Kauno AVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovas Giedrius Skladas perkeltas vadovauti Kaišiadorių rajono policijos komisariatui, kurio buvęs viršininkas yra išėjęs iš tarnybos policijoje. O Kauno AVPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė Rima Zieniuvienė, kurios pavaldiniu buvo D.Karalukas, perkelta vadovauti Žaliakalnio policijos komisariatui, kurio buvęs viršininkas maždaug prieš pusmetį perėjo dirbti į kitą tarnybą.

Kas kitas?

Pasak Policijos departamento atstovų, prasidėjusi Kauno AVPK padalinių vadovų rotacija tęsis, kol bus tarnybinis būtinumas. O artimiausiomis dienomis panašūs pasikeitimai turėtų įvykti ir kitų padalinių vadovybėje.

Tačiau laikinai Kauno policijai vadovauti perkeltas jų kolega E.Jablonskas vakar jau buvo atsargesnis.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad pasikeitimų bus, bet kada ir kiek, ir, ar tai lies padalinių vadovus, ar tik atskirus pareigūnus, dar negaliu atsakyti. Leiskite apšilti kojas!“ – buvo linkęs išsisukinėti pašnekovas.

Anot E.Jablonsko, visus sprendimus dėl Kauno policijos vadovų rotacijos priėmė Policijos departamento vadovybė. Esą nuo jos priklausys ir kiek jis užsibus Kaune.

O pasiteiravus E.Jablonsko apie pirmuosius įspūdžius Kauno policijoje, jis atsakė, kad šis miestas jam patinka, jo pareigūnai – nuostabūs.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Bile Koks

Piemuo su dideliai žabtais jis, o ne veteranas....

tėvas

Kauną valdo mafijozai su meru priešaky, naudodamiesi vieningo Kauno simboliu... Prie gero neprives jie, bet ir juos sustabdyti sunku- teisingumo taškus ant i sudėlios istorija, bet gal nespėsime, nes jau kalbėsime rusiškai... Toji milicininko kepurė reklamoje ne veltui buvo, juk jie rėmėsi kitomis taisyklėmis. Ką matome dabar

Kaunas

Kaunas skaito
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS