Kaune pažeistas konteineris su radioaktyviomis medžiagomis, vyrui prireikė medikų | Diena.lt

KAUNE PAŽEISTAS KONTEINERIS SU RADIOAKTYVIOMIS MEDŽIAGOMIS, VYRUI PRIREIKĖ MEDIKŲ

Kauno garaže pažeidus konteinerį su radioaktyviomis medžiagomis, jo savininkas nuvežtas į ligoninę apžiūrai, pirmadienį pranešė policija.

Incidentas įvyko sekmadienį popiet Islandijos plente.

Pažeidus konteinerį, į vietą atvyko radiacinės saugos specialistai. Jie nustatė, kad garažo rūsio patalpoje spinduliuotė normą viršija penkis kartus, tačiau aplink garažą aplinka neužteršta.

Garažo savininkas gimęs 1953 metais.

Policija aiškinasi tikslias įvykio aplinkybes.

Kaip pirmadienį BNS sakė Radiacinės saugos centro vadovės pareigas einanti Ramunė Stasiūnaitienė, vyras turėjo lėktuvų priešapledėjimo šaltinį, jis iškrito ir sudužo apvalkalas, o radioaktyvios medžiagos išsibarstė.

Anot R. Stasiūnaiteinės, vyras paaiškino, kad sovietmečiu remontavo lėktuvus ir vieną tokių šaltinių nusprendė priglausti garaže.

Žmogus nusimanė apie radiacinę saugą, visas radioaktyvias medžiagas surinko, pasikeitė drabužius, tad jis taršos neišplatino.

Šis radiacinis šaltinis naudotas lėktuvuose, kad skrydžio metu neužšaltų sparnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kostas

to Jonui pritariu reika daryti kratas tuose garazuose kuo skubiau

Jonas

krc senis ir jo artimieji begalviai... sveiku protu nesuvokiama situacija... senis metuose, zino apie Cernobilio nelaime, o garaze laiko tokia "bomba". jei atsirado sitas besmegenis, tai speju tokiu debilu yra ir daugiau kurie laiko kazka panasaus savo teritorijose.

...

Po truputį Astravui ruošės, prie radiacijos pratinos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS