Kaune smurto artimoje aplinkoje orderio nepaisęs vyras į policininkų mašiną metė plytą | Diena.lt

KAUNE SMURTO ARTIMOJE APLINKOJE ORDERIO NEPAISĘS VYRAS Į POLICININKŲ MAŠINĄ METĖ PLYTĄ

Kaune smurto artimoje aplinkoje orderio nepaisęs vyras į policininkų mašiną metė plytą.

Kaip pranešė Policijos departamentas, incidentas įvyko sekmadienį, apie 12 val., Kranto 19-ojoje gatvėje, namo kieme.

Policijos pareigūnams tikrinant, kaip asmenys laikosi apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderio įpareigojimų, 33 metų vyras pradėjo elgtis agresyviai, įžeidinėti pareigūnus necenzūriniais žodžiais bei metė plytą į tarnybinį automobilį „VW Caddy“.

Per įvykį buvo apgadintos galinės durys ir įskeltas galinis žibintas.

Vyrui surašyti protokolai už Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo pažeidimą, pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą bei jų asmens garbės ir orumo pažeminimą.

Liepą pradėjus galioti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderiui, policija iki liepos 12 dienos juos išdavė 725 asmenims. Orderis išduodamas, kai nusikaltimo fakto nenustatoma, bet pagal policijos algoritmus, tikėtina, kad toje šeimoje gal kilti smurto grėsmė ateityje.

Per minėtą laikotarpį dėl apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderio įpareigojimų nesilaikymo Administracinių nusižengimų registre pradėtos 237 administracinių nusižengimų teisenos ir jau surašyti 222 administracinio nusižengimo protokolai.

Skundus dėl sprendimų skirti orderį teikia pavojų keliantys asmenys.

Policija sako, kad pasitaiko atvejų, kuomet pats pavojų patiriantis asmuo pateikia skundą policijos pareigūnams dėl pavojų keliančiam asmeniui paskirto orderio.

Išduotų orderių skaičius, anot policijos generalinio komisaro Renato Požėlos, dar kartą parodo, kokia yra reali situacija dėl smurto artimoje aplinkoje.

Liepos 1-ąją pradėjo galioti naujos redakcijos Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas, jame pirmą kartą numatytas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis.

Pagal įstatymą, esant smurto artimoje aplinkoje rizikai, pilnametis smurto pavojų keliantis asmuo gali būti įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena kartu su smurto pavojų patiriančiu asmeniu, nesilankyti šio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių asmenų.

Apsaugos nuo smurto orderį 15 dienų skiria policijos pareigūnas. Sprendimą dėl to jis turi priimti ne vėliau kaip per 12 valandų nuo pranešimo apie galimą smurtą artimoje aplinkoje gavimo. Orderis nustoja galioti praėjus 15 dienų nuo jo paskyrimo momento arba kai pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje ir skiriama bent viena kardomoji priemonė. Pareigūno skirtą orderį galima apskųsti teismui.

Orderį gali skirti tik policijos pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

NIJOLĖ

Velionys Šustauskas bei Uoka , gyvasis Gražulis sakytų : puolicija puola ! Tradicinius tarybinius vyrus veja iš namų .

Anonimas

NE plytas reikia metyti bet GRANATAS arba molotovo kokteilius.. Mirtis nacistiniams smogikams - zaliems STRIBAMS.

Paprastai

Daugumoje savižudžiai nieko nepaiso.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS