Kaune vaistines siaubęs vagis užsidirbo 23 teistumą: ketveriems metams siunčiamas už grotų | Diena.lt

KAUNE VAISTINES SIAUBĘS VAGIS UŽSIDIRBO 23 TEISTUMĄ: KETVERIEMS METAMS SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ

  • 3

Už vagystes, pasikėsinimą padaryti vagystes bei turto sugadinimą 35-erių pastovios gyvenamosios vietos neturinčiam R. V. Kauno apylinkės teismas skyrė galutinę subendrintą 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

R. V. nuteistas už tai, kad nuo 2021 m. liepos 8 d. iki 2021 m. spalio 7 d. Kaune bei Jonavoje, turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, įsibrovė į vaistinių patalpas ir tyčia išdauždamas lauko durų stiklo paketą ar automatinių durų pertvarą ar langų stiklo paketus, iš kasos stalčių pagrobė pinigus, kasos stalčius, įvairias vaistinės prekes ir padarė bendrą turtinę žalą – daugiau nei 27 tūkst. eurų.

R. V. savo kaltę pripažino ir teismui paaiškino, kad reikėjo pinigų, nes 2022 m. liepos 1 d. išėjusį iš pataisos namų jį apvogė. Pinigus išleido maistui ir drabužiams.

Skiriant bausmę R. V., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė 33 nusikalstamas veikas, 17 iš jų priskiriamos apysunkiams nusikaltimams. R. V. praeityje teistas, daugiausiai už nusikalstamas veikas nuosavybei, baustas už administracinius teisės pažeidimus.

„Atsižvelgiant į šias aplinkybes, įvertinus R. V. asmenybę bei nusikalstamų veikų pavojingumą, kaltinamajam skirtinos arešto ir laisvės atėmimo bausmės, nustatant griežčiausios bausmės dydį mažesnį nei sankcijoje numatytas bausmės vidurkis“, – skirdamas bausmes motyvavo teismas.

R. V. skirta subendrinta ir vienu trečdaliu sumažinta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 4 metams.

Iš R. V. civiliniams ieškovams priteista iš viso 17 756,55 eurų turtinė žala (dalį turtinės žalos įmonėms atlygino draudimo bendrovės).

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

32 nusikalstamos veiklos

ir nieko....vaiksciojo sau plese ir tererozizavo ....lauket pakol 33 atliks.... nu itariu paleis ne po 4m a po 2 uz gera elgesi.... i vel eis ples ir tererozuos.... perauklejimo ystaigas reikia perauklet is kalejimu - sanatoriju- pinigu plovyklu i uzdaras darbo kolonijas : kiek uzdirbai tiek turi maistui silumai ir prieziurai... nedirbi - sorry te tave kiti kaliniai mokins aukles ir islaikys

toki

utilizuot

Q

Tai jau nebejuokinga .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS