Kaune vėl siautėja nesantaikos kurstytojai | Diena.lt

KAUNE VĖL SIAUTĖJA NESANTAIKOS KURSTYTOJAI

  • 13

Po trumpos pertraukėlės Kaune vėl pastebėti tautinę nesantaiką kurstantys užrašai. Ir vėl Dainavos mikrorajone.

Po trumpos pertraukėlės Kaune vėl pastebėti tautinę nesantaiką kurstantys užrašai. Ir vėl Dainavos mikrorajone.

Policijos departamento duomenimis, sekmadienio rytą pastebėta, kad vėl dažais nutepliota skulptūra Draugystės parke. Ant skulptūros motinai „Švelnumas“ fundamento juodais dažais užrašyti žodžiai „Rusai namo" ir „Lenkai namo".

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nesantaikos kurstytojams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Portalas kaunodiena.lt primena, kad neapykantą kurstantys užrašai Dainavos mikrorajone pastarosiomis savaitėmis pastebėti keletą kartų. Prieš savaitę ant V. Krėvės g. 49A ir Kovo 11-osios g. 57 namų sienų rasti užrašai „Ruskie domoi“ (rusai namo – red past.). O gegužės 1-osios rytą Draugystės g., ant 5C ir 9A namų sienų, buvo užrašyta „Rusai lauk iš LT“ ir „Rusai namo“.

Maždaug prieš porą savaičių ant Kovo 11-osios gatvėje esančių dviejų namų buvo užrašyta „Rusai – padugnės“ ir „Rusai, namo“. O toje pačioje gatvėje esančiame Draugystės parke pastebėta, kad ant skulptūros motinai užrašyta „Lenkai lopai“.

 

GALERIJA

  • Kaune vėl siautėja nesantaikos kurstytojai
  • Kaune vėl siautėja nesantaikos kurstytojai
  • Kaune vėl siautėja nesantaikos kurstytojai
Evaldo Virkečio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tam kaunas

čia tai jau tikrai kvepia pačiais provokatoriais. Tikrai - jie patys muša ir patys rėkia, t.y. vietiniai pasilikę okupantų palikuonys.

Cha

Reikia bausti ne už teplionių turinį, o už patį tepliojimą. Ir rimtai bausti, kad noras tepliot praeitų. Tegu terliai baudą susimoka, savo tepliones nuvalo ir dar aplinką sutvarko. Koks skirtumas, kas užpeckeliota, jei viskas išpeckeliota?

Renė

Tuos rašinėjimus provokuoja tam tikra dalis pačių rusų ir vietinių koloborantų.Juk žmones erzina tas jų marširavimas su tom koloradinėm juostelėm,ta jų neapykanta ukrainiečių tautai.Kad ir vadinamos ,,Mociutės''komentaras,kuriame ji aiškina,kad kolaborantai pastatė mums naujus miestus ir t.t. irt.t.Ar tai nepiktina nuo jų nukentėjusių žmonių? Todėl ir atsiranda tokie užrašai.Galbūt tik ne vietoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS