Kauno apylinkės teisme bus nagrinėjama byla dėl neteisėtai laikytų egzotinių gyvūnų | Diena.lt

KAUNO APYLINKĖS TEISME BUS NAGRINĖJAMA BYLA DĖL NETEISĖTAI LAIKYTŲ EGZOTINIŲ GYVŪNŲ

  • 25

Kauno apylinkės rūmuose bus nagrinėjama administracinio nusižengimo byla dėl neteisėto laukinės gyvūnijos išteklių naudojimo ir disponavimo.

Kaip antradienį pranešė Kauno apylinkės teismas, remiantis Aplinkos apsaugos departamento (AAD) administracinio nusižengimo protokolu, šių metų sausio 31-ąją buvo patikrintas butas Kauno mieste, kuriame rasti penki karališkieji pitonai, dvi papūgos – paprastosios rozelos ir vienas leopardinis gekonas.

Bylos duomenimis, asmuo neturėjo AAD leidimo laikyti nelaisvėje šiuos gyvūnus ir dokumentų, taip pat galimai buvo pažeisti ir Saugomų rūšių naudojimo tvarkos aprašo reikalavimai. 

Visi rasti gyvūnai buvo perduoti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Laukinių gyvūnų globos centrui, o gyvūnus laikiusiam asmeniui AAD pareigūnai skyrė subendrintą 60 eurų baudą.

Asmuo su šia bauda nesutiko ir pateikė skundą teismui. Kaunietis skunde teigė, jog bute laikyti gyvūnai yra jo augintiniai, prašė panaikinti jam skirti nuobaudą ir konfiskuotus gyvūnus grąžinti.  

Administracinio nusižengimo byla bus nagrinėjama viešuose teismo posėdžiuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Idomų

Kas laikote koki egzotini gyvūna papūga, ropli ar varlegivi susiraskite aplinkos apsaugos agentūros Gmaila, parašykit gyvūno pavadinima ir paklauskite ar reikia įsigijomo dokumento tai rūšiai ir leidimo laikyti iš Aplinkos apsaugos agentūros, ir išgirsite tokių nesamonių ko nesate girdėja.

Biologijos mokytojas

Buk ramus šitie gyvūnai nepavojingi, jeigu toki laikysi ir kai tau atsibos, gerai pagalvo ar verta ji paleisti, gal geriau kažkam atiduok tikrai atsiras norinčių yra egzotiniams gyvūnų prieglauda ir tenais tikrai paims, tam ji susikūrusi. O jeigų neprotausi ir paleisi gamtai žalos tokie gyvūnai nepadarys ir neišgyvens nei savaites. Bet įstatimų privalai laikytis, nes atsakingas esi už ta ką įsigijai, nes tokius gyvūnus laikydamas nepažeisi jokio įstatimo jeigu jai tinkamai juo rupinsiesi, bet paleisti į gamta įstatimai griežtai draudžia, nes už svetimžemes rūšies tyčinį paleidima griežtai busi nubaustas Aplinkos apsaugos dapertamento ir dar gausi bada is Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos už žiauru elgesi su gyvūnu, nes pasmerksi kančioms ir pražūtinga gyvūna, tai tokie tavo ketinimai tikrai bus blogai. O teismas turėtų tinkamai įvertinti, kad šitų gyvūnų laikimas nepadarė jokio pažeidimo.

Be emocijų

Laikykimės įstatymų .nes jei žmogui tas gyvunas nusibos ir jį paleis i laisvę ,tai turėsime didelių problemų .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS