Kauno dangų naktį užtemdė juodi dūmai: degė ne Joninių laužas | Diena.lt

KAUNO DANGŲ NAKTĮ UŽTEMDĖ JUODI DŪMAI: DEGĖ NE JONINIŲ LAUŽAS

  • 18

Joninių naktį Kaune tradiciniai laužai dėl viruso pandemijos neliepsnojo, bet dangų užtemdė juodi prie Neries krantinės deginamų padangų dūmai.

Portalo skaitytojas pasidalijo naktį užfiksuotomis juodų dūmų nuotraukomis ir vaizdo medžiaga.

Kaunietis pasakojo dūmus pastebėjęs apie 1.30 val. nakties. Per porą minučių dūmai išplito ir virto dideliu juodu dūmų kamuoliu.

Pasak vaikino, buvo iškviesti ugniagesiai ir po maždaug pusvalandžio dūmai dingo ir liepsnų pro medžius jau nebesimatė.

Paaiškėjo, kad Vilijampolės parke, prie Neries krantinės, naktį kažkas uždegė didelę krūvą padangų.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budintis pareigūnas informavo, kad ugniagesiai į gaisravietę Neries krantinėje atvyko 2.03 minutės.  Atskubėję rado degančią 8 metrų ilgio, 8 metrų pločio ir 2 metrų aukščio sukrautą degančią padangų krūva. Padangų laužą gesino dvi ugniagesių cisternos, buvo sunaudota 20 kubų vandens. Ugniagesiai liepsnas tramdė apie valandą. 

Pasak pareigūno, tai jau ne pirmi metai, kai kauniečiai taip nevykusiai pramogauja. Anksčiau tuo pasižymėjo Šančiai, dabar veiksmas persikėlė į Vilijampolę. Anot ugniagesio, ir šį kartą ruošdamas tokį „Joninių laužą“ kažkas rimtai paplušėjo, nes anksčiau šioje vietoje padangų tikrai nebuvo.

Portalas neatsakingiems piliečiams primena, kad už netinkamą atsikratymą padangomis, jų išmetimą ar deginimą gresia ir administracinė atsakomybė bei baudos iki 1158 eurų. Taip pat gyventojai tokiu atveju gali būti įpareigoti atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

GALERIJA

  • Kauno dangų naktį užtemdė juodi dūmai: degė ne Joninių laužas
  • Kauno dangų naktį užtemdė juodi dūmai: degė ne Joninių laužas
  • Kauno dangų naktį užtemdė juodi dūmai: degė ne Joninių laužas
  • Kauno dangų naktį užtemdė juodi dūmai: degė ne Joninių laužas
Portalo skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

KIEK ŽINOMA, tai daro padangų montuotojai...Jie turi priimti senas padangas iš klientų , bet...ne visi išveža, o sunaikinti tai reikia...TAD atveža naktį [ žino , jog per Jonines degina laužus ] , sukrauna didelę krūvą ir...Šiemet nelabai sekėsi "jų biznis" atsikratyti padangomis , dėl karantino...

Zose

Atsipalaiduosit kai į duobę atsigulsit.

Zose

Ir taip aišku kieno tos padangos. Neries krantineje yra garažų kompleksas, tokį kalną padangų tik jie kuri laiką rinko ir dėliojo. Taip ir atsikrato, trūksta žodžių... Paskaitykit ką ištyrė JAV mokslininkai, kad mes jau kvėpuojam plastiko dulkėms, esame gilioje ekologinėje krizėje ne tik KORONOS. Jei ne branduolinis tai žemė su mumis susitvarkys. Kiti čia sapalioja mažiau vartokite, šitą įgyvendinti gali, bet tada kiek žmonių be darbo sėdės. Prasidės riaušininkų pagromai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS