Kauno gatvėse – puokštė girtų vairuotojų: vienas sukėlė eismo įvykį ir pabėgo, tačiau neilgam | Diena.lt

KAUNO GATVĖSE – PUOKŠTĖ GIRTŲ VAIRUOTOJŲ: VIENAS SUKĖLĖ EISMO ĮVYKĮ IR PABĖGO, TAČIAU NEILGAM

  • 0

Sekmadienį Kauno policija vos spėjo fiksuoti girtus vairuotojus. Vienas jų sukėlė eismo nelaimę ir pasišalino iš įvykio vietos, bet netrukus buvo surastas.

Pirmasis neblaivus vairuotojas Kauno pareigūnams įkliuvo liepos 11 d. apie 10.10 val. Kauno Radvilėnų pl. 50-metis vyras sustabdytas vairuojantis automobilį „Mini Cooper“. Patikrinus alkotesteriu vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,92 prom.

Po daugiau nei valandos, apie 11.40 val., Aleksote įkliuvo dar vienas pažeidėjas. Europos pr. automobilį „Opel Astra“ taip pat vairavo neblaivus 29-erių vyras. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,94 prom.

Kita puokštė pažeidėjų fiksuota sekmadienio vakarą. Apie 21.30 val. Kauno V. Krėvės g., automobilis „Renault Megane“, vairuojamas neblaivaus 51-erių vyro, kliudė stovintį automobilį „Audi“ ir pasišalino iš įvykio vietos. Vairuotojas surastas, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,06 prom. Taip pat pas vairuotoją rasta galimai narkotinė medžiaga, vyras tyrimui pristatytas į gydymo įstaigą.

Tačiau tuo veiksmas Kauno gatvėse nesibaigė. Apie 23 val. pareigūnai dar vieną girtą vairuotoją sustabdė Veiverių g. 40-metis vyras įkliuvo prie BMW vairo. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,61 prom.

Paskutinis girtas vairuotojas Kauno gatvėse įkliuvo apie 23.45 val. Kauno Savanorių pr. Jis taip pat sėdo prie BMW vairo, tik buvo gerokai girtesnis už ankstesnį pažeidėją. 59-erių vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,28 prom.

Portalas primena, kad vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas yra traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Už tai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Gairės: girtas vairuotojas, KET, pažeidėjai, eismo nelaimė, eismo įvykis, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS