Kauno ir Vokietijos pareigūnų operacija: vienas asmuo įkliuvo pakeliui į kurortą | Diena.lt

KAUNO IR VOKIETIJOS PAREIGŪNŲ OPERACIJA: VIENAS ASMUO ĮKLIUVO PAKELIUI Į KURORTĄ

Pailsėti į Egipto kurortą išsirengusiam 30-mečiui kauniečiui penktadienį Vilniaus oro uoste buvo uždėti antrankiai. Ir tai buvo tik dalis tą rytą Lietuvoje bei Vokietijoje vykusios bendros šių šalių pareigūnų operacijos.

Tuo pačiu metu savo namuose Kaune buvo sulaikyti dar du įtariamieji navigacijos sistemų vagystėmis iš automobilių Vokietijoje, kuriems išvakarėse – sausio 30-ąją šios šalies pareigūnai buvo paskelbę suėmimą pagal Europos arešto orderį.

Ketvirtas šios ilgapirščių gaujos narys – taip pat kaunietis penktadienio ryte sulaikytas pačioje Vokietijoje.

Sulaikytuosius Lietuvoje penktadienį spėta atvežti ir į Kauno apylinkės teismą. Šis leido laikyti juos už grotų, kol bus perduoti Vokietijai.

Visi sulaikytieji – jau ne kartą teisti. Lietuvoje jų teistumai jau išnykę. Tačiau, šiuos pakeitė 2015-2018 m. jiems paskelbti Švedijos, Vokietijos, Danijos bei Norvegijos teismų nuosprendžiai. Visais atvejais jiems buvo skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės arba baudos.

Kaip teigiama apie vieno iš įtariamųjų sulaikymą Vilniaus oro uoste pranešusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės informacijoje, pernai šalies pasienyje buvo sulaikyti 2422 asmenys, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir nusižengimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsauga. Didžioji jų dalis neįveikė šalies oro uostų patikros barjerų.

Didžioji dauguma sulaikytųjų tokiomis aplinkybės buvo Lietuvos piliečiai.

Tarp užsieniečių lyderiauja ukrainiečiai. Jų pernai buvo sulaikyta 139.

Pernai šalies pasieniečiai sulaikė 21-os užsienio valstybės pilietį, turėjusį įvairių kriminalinių uodegų. Jų sąraše po ukrainiečių rikiuojasi Baltarusijos piliečiai (27), Rusijos (15) ir Tadžikistano (12). O penketuką užbaigia Kazachstano piliečiai, kurių pernai šalies pasienyje buvo sulaikyta dešimt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS