Kauno policija demaskavo atlyginimus „vokeliuose“ mokėjusią statybos įmonę | Diena.lt

KAUNO POLICIJA DEMASKAVO ATLYGINIMUS „VOKELIUOSE“ MOKĖJUSIĄ STATYBOS ĮMONĘ

  • 9

Siekiant užkardyti nusikalstamas veikas, susijusias su „juodąja buhalterija“, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai tikrina, ar įmonės tinkamai moka mokesčius.

Gavus informacijos, jog viena statybos įmonė, įsikūrusi Kauno mieste, dažniausiai pirmąją naujo mėnesio darbo dieną, po oficialaus darbo užmokesčio pervedimo į darbuotojų banko sąskaitas, kitą dieną darbuotojams galimai išmoka ir neapskaitytą darbo užmokestį, atlyginimų dieną joje apsilankė ir policijos pareigūnai.

13 kratų metu, kurios vyko Kauno ir Marijampolės apskrityse, rasti ir paimti buhalteriniai dokumentai, kompiuteriai,  mobiliojo ryšio telefonai, kietieji diskai, serveris, USB atmintinė, atminties kortelės, rankraštiniai užrašai, kuriuose nurodyti asmens duomenys ir kokia turi būti išmokama pinigų suma kiekvienam. Taip pat 71 895 eurai, iš kurių 4615 eurų skirti išmokėti neoficialiems atlyginimams.

Įtarimai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo pareikšti trims Kauno, Jonavos, Marijampolės rajonų gyventojams (gim. 1966 m., gim. 1962 m., gim. 1968 m.). Vyrai nebuvo žinomi policijos pareigūnams.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

GALERIJA

  • Kauno policija demaskavo atlyginimus „vokeliuose“ mokėjusią statybos įmonę
  • Kauno policija demaskavo atlyginimus „vokeliuose“ mokėjusią statybos įmonę
Kauno apskr. VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pasidomėtų

Kiekviena MB kaip finansus tvarko, teismai turetu 10m i prieki darbo

duokit kontaktus-

ryt,tekinas galiu atbegt ir 8.00 pradet darba tinkuotoju.Jusu salygos,siuo metu,man prie sirdies!!!Kur Jus rasti?

Sūduvis

O kodėl policija nedamaskuoja mūsų nelabai gerbiamo seimo kur irgi mokamas atlyginimas vokeliuose iš mūsų pinigų, tik skambiai pakrištintam ,,LĖŠOS PARLAMENTINIAI VEIKLAI,,?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS