Vėl gaisras Kauno rajone: antrą kartą per pusantros paros degė tas pats medienos gaminių sandėlis | Diena.lt

VĖL GAISRAS KAUNO RAJONE: ANTRĄ KARTĄ PER PUSANTROS PAROS DEGĖ TAS PATS MEDIENOS GAMINIŲ SANDĖLIS

  • 11

Ketvirtadienį po vidurnakčio kilo gaisras Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje. Antrą kartą per pusantros paros degė tas pats Eigirgalos kaimo Klojimo gatvėje esantis medienos gaminių sandėlis.

Kai kurie gyventojai šiąnakt sulaukė skubių Priešgaisrinės apsaugos departamento pranešimų: „Dėl gaisro, kilusio medienos gaminių sandėlyje Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje, Eigirgalos kaime, Klojimo gatvėje, galima oro tarša. Rekomenduojame laikyti uždarytus namų langus, prašome vengti buvimo lauke.“

Feisbuko grupės „Domeikava“ nuotr.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė ugniagesių atstovas, pranešimas apie iš gamybinio pastato besiveržiančias liepsnas gautas praėjus pusvalandžiui po vidurnakčio.

Į įvykio vietą, Klojimo gatvė 3, išvyko šešios ugniagesių autocisternos. Pastatas degė atvira. 

Feisbuko nuotr.

Kaip teigė ugniagesių atstovas, apie 3 val. gaisras lokalizuotas, tačiau apie 8 val. dar vyko gesinimo darbai.

Žmonės, pirminiais duomenimis, nenukentėjo, tačiau sudegė pastate buvę kai kurie gaminiai. 

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje akcentuojama, kad šiąnakt su ugnimi šioje gaisravietėje kovojusiems ugniagesiams gelbėtojams pavyko išgelbėti per sieną esantį pastatą, kuriame – autolaužynas.

Domeikavoje degė kuro briketų sandėlis

R. Tenio/ELTOS nuotr.

Degė šis medienos gaminių sandėlis ir antradienį. Apie iš jo rūkstančius dūmus buvo pranešta 15.28 val. Ir tada degė patalpa, kurioje sandėliuoti medžio dirbiniai, granulės, briketai, pjuvenos bei mediniai fasavimo indeliai. Degė 10x6 m pjuvenų krūva. Ugnis jau buvo persimetusi ir į medinius fasavimo indelius.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pranešime apie antradienio gaisrą šiame sandėlyje buvo akcentuojama, kad dūmų detektoriaus degusioje patalpoje nebuvo, nors ji, kaip ir produkcija, nedrausta.

Gaisrų tyrėjai nustatė, kad antradienio gaisrą šioje įmonėje sukėlė savaiminis medžiagų užsidegimas. Tikėtina, kad ta pati gaisro priežastis buvo ir šiąnakt.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

liepziedis

gaisras yra didžiausia nelaimė,o jūs čia vėjus rašinėjat nesubrendėliai ...

Dzukelis

Žievėgraužiai ceche kariauja. Žieviegraužiu klanai.

zbignevas

Man vakar buvo bloga, ar kompensuos snekoriu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS