Kauno teismas iš nuolatinio pažeidėjo konfiskavo automobilį | Diena.lt

KAUNO TEISMAS IŠ NUOLATINIO PAŽEIDĖJO KONFISKAVO AUTOMOBILĮ

  • 6

Penktadienį Kauno apygardos teismas administracinių teisės pažeidimų byloje jau 30 kartų baustam bei 2011 metais vairuotojo teisių netekusiam jurbarkiečiui K.J. sugriežtino nuobaudą. Jam skirtas areštas ir konfiskuotas automobilis.

Pasak teismo pranešimo, 28-erių jurbarkietis K.J. apylinkės teismo buvo nubaustas už tai, kad Kaune, ankstų vasario rytą vairavo automobilį, kai teisė vairuoti transporto priemones jam yra atimta, nesiėmė visų būtinų atsargumo priemonių, neatsižvelgė į važiavimo greitį, nesilaikė atstumo ir atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį bei stabdžiusį automobilį ir jį apgadino. Eismo įvykio vietos nepažymėjo, apie eismo įvykį nepranešęs policijai iš įvykio vietos pasišalino.

Kauno apygardos teismas, nagrinėdamas Kelių policijos valdybos apeliacinį skundą nustatė, jog K.J. daugiau nei 30 kartų administracinėn atsakomybėn patrauktas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, didžiosios dalies anksčiau skirtų nuobaudų neįvykdęs, baudų nesumokėjęs.

Vyras ne kartą baustas už sukeltą eismo įvykį bei vairavimą esant neblaiviam, vairavimą neturint teisės, kai ši teisė yra atimta.

Pasak teismo, nuspręsta, jog K.J. negerbia ir nevertina visuotinai priimtinų elgesio taisyklių bei teisės aktais įtvirtintų Kelių eismo taisyklių, yra linkęs piktybiškai pažeidinėti Kelių eismo taisyklių reikalavimus, taip kelia realią grėsmę eismo saugumui bei kitų eismo dalyvių turtui, sveikatai ir gyvybei.

Apeliacinės instancijos teismas, konstatavo, jog apylinkės teismas skirdamas nuobaudą nepakankamai atsižvelgė į pažeidėjo asmenybę ir skyrė neadekvačią, aiškiai per švelnią administracinę nuobaudą.

Teismas, vadovaudamasis įstatymo nuostatomis, kad administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens padėtis negali būti pabloginama labiau nei to prašoma apeliaciniame skunde, nutarė patenkinti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos skundą ir skyrė galutinę administracinę nuobaudą – 20 parų administracinį areštą su transporto priemonės konfiskavimu.

Kauno apygardos teismo nutartis įsigaliojo jos paskelbimo dieną ir yra neskundžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

seniai reikejo

konfiskuot po 3 kartu,o ne 30.

pat esi klounas

dievaži, pats esi klounas.

nu musu valstybe tai klaunai))

tai db dar 20 paru tures valstybe ji serti ir islaikyti tai kainuos 2000lt mokesciu moketojams , plius jis nemokes ir jam nepaskirta jokia bauda)))kokia turtinga musu valstybe,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS