Kauno ugniagesiai – ir katinų vaidmenyje | Diena.lt

KAUNO UGNIAGESIAI – IR KATINŲ VAIDMENYJE

  • 4

Tai, kas neseniai įvyko Kaune, - geriausias įrodymas, kodėl toks aukštas visuomenės pasitikėjimo ugniagesiais reitingas. Tąnakt tik su pustrečių metų dukrele namuose buvusi ir ekstremalioje situacijoje atsidūrusi jauna mama iš vieno Neries krantinės daugiabučio šiandien be galo dėkinga, kad šios tarnybos vyrai iš karto atsiliepė į jos pagalbos šauksmą, nors, bandant skambinti kitų tarnybų telefonais, to ji nesulaukė.

Tai, kas tada įvyko, šiandien sugulę į nuoširdžią šios kaunietės padėką Kauno apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai. Ji teigia pabudusi tą rytą apie šeštą valandą nuo žiurkės, greičiausiai atklydusios iš rūsio, krebždesio. Ir be galo su dukrele išsigandusios.

Kurį laiką nežinojusi, kaip elgtis, nes vyras, lyg tyčia, buvo komandiruotėje užsienyje, ji nusprendė paskambinti telefonu 112. Tačiau atsiliepę Bendrojo pagalbos centro darbuotojai patarė laukti, kol pradės dirbti graužikų naikinimo firmos, pradedančios savo darbą ne anksčiau aštuonių ryto.

Mes visada pasirengę padėti, tačiau nenorėtume, kad būtų tuo piktnaudžiaujama.

Tada ši kaunietė ir prisiminė ugniagesių gelbėtojų tarnybą bei puolė karštligiškai į ją skambinti internete rastais telefonais. Ir jai tiesiog pasisekė, kad tą rytą anksčiau į tarnybą atvyko Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo viršininkas Vidas Kerševičius, planavęs pasirengti kažkokiam svarbiam pranešimui. Būtent jis ir pakėlė intensyviai skambantį valdybos administratorės telefono ragelį. Ir išklausęs streso išsekintos bei panikos apimtos nelaimėlės pagalbos šauksmą, nuskubėjo į Operacinio vadovavimo skyrių, kur jau buvo rengiamasi pamainų pasikeitimui.

Įvertinus situaciją ir konstatavus, kad motinai su dukrele reikia padėti, netrukus nelaimėlės nurodytu adresu išskubėjo du minėto skyriaus pareigūnai, dar tik pradedantys savo pamainą. Tiesa, prieš tai V.Kerševičius perspėjo skambinusiąją, kad jie atvyks ne su ugniagesių cisterna, tačiau vilkės jų uniformas – buvo Užgavėnių rytas.

Pas nelaimėlę išskubėję šie kuklūs vyrai nenorėjo, kad būtų minimos jų pavardės. Tačiau pasakojo, jog užtruko, gelbėdami nelaimėles, apie valandą. Galiausiai žiurkė buvo aptikta sieninėje spintoje.

„Mes visada pasirengę padėti, tačiau nenorėtume, kad būtų tuo piktnaudžiaujama“, -  neslėpė vienas iš jų, prisipažinęs, kad per 24-erius tarnybos metus tokioje gelbėjimo operacijoje jam teko dalyvauti pirmą kartą. Nors buvo tekę net iškelti iš medžio varną, aplink kurią, persidūrusią šaka sparną, skraidė būriai jos gentainių.        

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cha

Na ir neapsakoma višta ta mamelė....tikriausiai kokia šiuolaikinė feisbukinė "supermamytė" ? Žiurkės mat išsigando..."panikos apimta ir streso išsekinta".... cha cha cha. Tai ką ji darytų, kai prasidėtų karas ir ateitų rusai ? Ką kviestųsi į pagalbą ?

tikrai

verti PAGARBOS ir padėkos pareigūnai AČIŪ JIEMS ačiū

...

Tai jie irgi 'Felix' mėgsta? ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS