Keista draugystė baigėsi žmogžudyste: ką slepia įtariamasis? | Diena.lt

KEISTA DRAUGYSTĖ BAIGĖSI ŽMOGŽUDYSTE: KĄ SLEPIA ĮTARIAMASIS?

  • 1

Kauno teisėsaugininkai perdavė teismui D.I., kuris kaltinamas pernai, vos sulaukęs pilnametystės, surengęs šiurpią egzekuciją daugiau kaip 60 metų vyresniam J.K., kurį esą mylėjo kaip savo senelį, bylą. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad senoliui, su kuriuo D.I. siejo keista draugystė, buvo sulaužyti ne tik veido kaulai, bet ir krūtinkaulis bei šonkauliai.

Kada išėjo žudikas?

81-erių metų J.K. kūnas kruvinu veidu buvo aptiktas pernai – rugsėjo 10-osios ryte šio našlio vienišiaus bute viename Partizanų gatvės pabaigos daugiaaukštyje.

D.I. kaltinamas nužudęs jam į prosenelius tikusį J.K., būdamas neblaivus, naktį į rugsėjo 10-ąją.

Anksti ryte viena iš kaimynių buvo atėjusi pas J.K., nes pastebėjo, kad vėl pradėjo šlapti jos lubos. O J.K. anksčiau jau buvo porą kartų užliejęs ją vandeniu. Tačiau šį kartą niekas jos į J.K. butą neįleido – šio durys iš vidaus buvo užkabintos grandine.

O apie 9 val. laiptinę perskrodė kitos kaimynės šauksmas, kad J.K. – negyvas! Ši jau rado praviras jo buto duris – kai atnešė J.K. savo mobiliojo ryšio telefoną, kad senolis pakalbėtų su savo sūnumi. Telefono neturėjęs J.K. iš šios kaimynės pokalbiams su sūnumi jį skolindavosi.

Minėta kaimynė, atnešusi tą rytą J.K. telefoną, rado jį lovoje be gyvybės ženklų ir kruvinu veidu.

Tarp liudytojų – nepilnamečiai

Vėliau ekspertai konstatavo kraujo dėmes ne tik ant J.K. lovos, bet ir tualete.

Galiausiai nustatyta, kad senolis, kurio kūnas buvo nusėtas kraujosrūvomis, mirė dėl politraumos – jam buvo suduota mažiausiai keturiolika smūgių rankomis bei kojomis į galvą, krūtinę bei šonus, dėl ko lūžo veido kaulai, krūtinkaulis bei šonkauliai.

Šiuo nusikaltimu įtariamas ne per toliausiai gyvenantis D.I. buvo sulaikytas tik tos pačios dienos vakare – apie 20 val. savo namuose. Jis buvo blaivus. Nors tapo įtariamuoju dėl J.K. nužudymo, nes išsiaiškinta, kad paskutinę senolio gyvenimo naktį jiedu girtavo.

Buvo šioje užstalėje ir nepilnamečių, bet šie išėjo namo iki lemtingų įvykių.

D.I. neneigė viešėjęs tąnakt pas J.K. ir ten vartojęs alkoholį. Tačiau tikino, kad išeidamas į namus paliko miegoti besirengiantį senolį gyvą. Anot D.I., kategoriškai neigiančio, kad yra susijęs su J.K. mirtimi, jis negalėjo to padaryti, nes labai mylėjo šį senolį. Ir dažniau atėjęs pas jį į svečius padėdavo tvarkyti namus, negu su J.K. girtavo.

Praeities šleifas

Sulaikius D.I., patikrinta ir versija, ar jis nebuvo apsvaigęs J.K. žūties naktį nuo kokių nors narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Atliktų tyrimų atsakymas buvo neigiamas.

O toks įtarimas kilo dėl vieno iš D.I. teistumų. Dar būdamas septyniolikos, jis buvo teisiamas dėl neteisėto disponavimo narkotikais savo reikmėmis. Tačiau paliktas laisvėje, nors tai buvo jau antras jo teistumas.

Pirmą nuosprendį – už vagystę bei turto suniokojimą D.I. išgirdo, dar būdamas keturiolikos.

Be to, jau baigiamas ikiteisminis tyrimas ir dėl plėšimo, kuriuo jis įtariamas dar prieš kruvinus įvykius J.K. bute. Tačiau, kad iš šio namų kas nors būtų dingę, nenustatyta.

Pagrindinė versija, kad J.K. buvo nužudytas per buitinį konfliktą, įvykusį per išgertuves.

Suimtas nuo rugsėjo

Atsižvelgiant į tai, kad ir minėtame ikiteisminiame tyrime, kuriame D.I. įtariamas apiplėšimu, jam buvo skirta švelnesnė kardomoji priemonė už suėmimą, J.K. nužudymo byloje jis jau – už grotų nuo pat sulaikymo. Nors skundė kiekvieną savo suėmimo pratęsimą.

Tačiau daugiau teismai jam malonių nedarė.

Ne per seniausiai devyniolikos sulaukęs D.I., kuriam pagal pareikštą kaltinimą J.K. nužudymo byloje gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, stos prieš Kauno apygardos teismą.

Nukentėjusiuoju šioje byloje yra pripažintas J.K. sūnus. Kol kas jokio ieškinio jis D.I. nepareiškė, tačiau dar gali tai padaryti prieš teismui atverčiant šią bylą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na ..gal pats ir nezude ..

savo chebrai uzsake...jie nuzude, o tikriausiai jis pats.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS